Tabu! Terapie neconventionala prin intermediul meridianelor energetice!

Vorbim astazi despre sanatate si despre mentinerea ei prin metode mai… neconventionale! In zilele noastre exista numeroase terapii alternative ce pot trata sau chiar vindeca anumite afectiuni ale organismului. Acestea sunt, dupa cum indica si numele, metode alternative la medicina conventionala, de a trata bolnavii fara medicamente ori alte tipuri clasice de tratament.

Meridiane energetice – definitie

Cu siguranta cei mai multi dintre voi nu stiu ce reprezinta meridianele energetice si nici in ce mod functioneaza. Asadar, definitia lor exacta este urmatoarea: meridianele energetice sunt de fapt canale, iar structura lor este paralela cu cea a vaselor de sange. Prin reteaua meridianelor energetice circula energia captata de chakre sau de centri energetici.

Care sunt meridianele energetice principale ale organismului?

Fiecare meridian controleaza o functie si/sau un organ din corp iar denumirea lor a fost data in functie de organele pe care le strabat. Astfel, cele 12 meridiane energetice principale sunt:

Meridianul Ficatului;

Meridianul Plamanilor;

Meridianul Splinei-Pancreasului;

Meridianul Pericardului;

Meridianul Rinichilor;

Meridianul Stomacului;

Meridianul Intestinului Subtire;

Meridianul Intestinului Gros;

Meridianul Vezicii Biliare;

Meridianul Vezicii Urinare;

Meridianul Celor 3 Focare;

Meridianul Inimii.

Meridianul ficatului: acesta controleaza in general atat activitatea sistemului nervos cat si pe cea a ochilor. Energia inregistrata la nivelul acestui meridian este destul de mare insa daca aceasta este impura, creste nivelul de nervozitate iar persoana in cauza se va enerva mult mai usor si mai des.

Meridianul Plamanilor: are rol de a proteja organismul impotriva frigului si impiedica aparitia racelii. Totodata, regleaza porii pielii si le permite acestora sa se modifice in functie de temperatura.

Meridianul Splinei-Pancreasului: are un rol extrem de important in ceea ce priveste imunitatea si controleaza producerea de leucocite si anticorpi. Totodata, controleaza activitatea pancreasului si transporta energia provenita din alimentele digerate la nivelul plamanilor!

Meridianul Pericardului: dupa cum probabil banuiti deja, acesta controleaza atat activitatea inimii cat si pe cea a sangelui. Blocajul acestui meridian poate conduce la aparitia a numeroase probleme de sanatate precum: dereglari hormonale, depresie, bufeuri, probleme la nivelul ochilor, palme umede etc.

Meridianul Rinichilor: depozitarea surplusurilor de energie ale corpului, se realizeaza la nivelul acestui meridian. Aceste surplusuri sunt distribuite corespunzator in momentul in care organismul are nevoie de ele, la diferite niveluri.

Meridianul Stomacului: controleaza procesul normal de digestie a alimentelor. Se actioneaza asupra lui, daca va confruntati cu probleme de stomac, de fata, de gat, de torace ori in caz de probleme la nivelul articulatiilor genunchilor.

Meridianul Intestinului Subtire: are doua roluri de baza, si anume: de control asupra proceselor de asimilare a elementelor nutritive din hrana si a absorbtiei apei si de control asupra functionarii articulatiilor umerilor si a omoplatilor.

Meridianul Intestinului Gros: stimuleaza, in urma digestiei, extragerea apei din reziduurile solide, iar apoi controleaza procesul de eliminare a reziduurilor.

Meridianul Vezicii Biliare: controleaza flexibilitatea si rezistenta tendoanelor si ligamentelor iar daca apar dezechilibre la nivelul lui, pot aparea migrene sau cefalee.

Meridianul Vezicii Urinare: din punct de vedere energetic, controleaza mai multe zone si anume: cea a spatelui, a gatului, a feselor, a coapselor ( zona posterioara ), a gambelor si a labelor picioarelor ( zona exterioara ).

  Meridianul celor Trei Focare: acest meridian, conform medicinei traditionale chinezesti, are 3 sectiuni diferite: sectiunea superioara – controleaza intr-o anumita masura procesul de respiratie; sectiunea mijlocie – controleaza procesul de digestie ( tot intr-o anumita masura ) iar sectiunea inferioara – controleaza procesul de eliminare.

Meridianul Inimii: desi este ultimul din lista, este unul dintre cele mai importante meridiane, pentru ca el controleaza in totalitate activitatea inimii!

 Sunt multi sceptici la aceste idei, insa sunt si din ce in ce mai multe persoane ce cred in aceste metode de tratare si prevenire a unor probleme de sanatate, inclusiv cele de ordin psihic. In final, metoda de tratare a unor boli, tine doar de preferintele persoanei in cauza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *