Ce tipuri de tavi trebuie sa ai in bucatarie

Distribuie acest articol...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Sunt multe feluri de mancare pe care le puteti prepara la cuptor. Multe persoane prefera sa gateasca in acest fel, fiind mult mai sanatos si rapid. Va puteti face treaba in timp ce acestea se prepara, nemaifiind necesar sa stati langa aragaz si sa supravegheti felul principal.

In cuptor puteti face atat dulciuri, cat si fripturi sau paine. Pe piata exista o multitudine de tavi, in multe forme si dimensiuni pentru a da un aspect estetic preparatelor, cat si o punte termica cat mai buna.

Cele mai bune tavi pentru cuptor si cum putem sa le folosim cel mai bine:

  1. Tava cuptor din fonta emailata

Aceasta tava este adesea folosita pentru prepararea fripturilor, cat si a garniturilor, retinand foarte bine caldura. Fiind emailata, preparatele nu se vor lipii si vor avea un gust asemanator mancarurilor facute de bunici. Este foarte buna si pentru coptul paini, ajutand-o sa devina crocanta la exterior si pufoasa la interior.

  1. Tava cuptor cu pereti detasabili rotunda

Cu acest tip de tava torturile vor arata ca la cofetarie. Datorita peretilor detasabili, aceasta ajuta preparatul sa creasca uniform si inalt. Este realizat din materiale calitative, antiaderente pentru ca pandispanul sa iasa din forma usor. Tot ce trebuie sa mai faceti este sa il ornati cu ce tip de crema va place si sunteti gata de servit.

  1. Tava briose

Prepararea faimoaselor briose nici ca nu se putea realiza mai bine si mai usor cu ajutorul tavilor speciale. Acestea au de la 6 spatii pana la 12, pentru a le gati in numar cat mai mare si mai rapid. Pot fi ornate cu orice tip de glazura, dar exista si retete in care acestea se mai pot consuma si cu anumite tipuri de branzeturi.

  1. Tava pentru copt marmorata

Tava pentru copt poate avea multiple intrebuintari. Este usor inalta, ceea ce va va permite sa pregatiti si mancaruri cu sos, cartofi copti sau placinte. Sunt antiaderente si usor de curatat, fiind realizate din materiale de inalta calitate, nemtesti. Pofta va va da si ideea preparatului pe care doriti sa il gatiti cu ajutorul acestei tavi.

  1. Tava cu gaura – cozonac german ( Kugelhupf )

Preparatele, indiferent ca este vorba de fripturi sau dulciuri, in afara de gustul perfect pe care il realizati, trebuie sa fie si aspectoase. Prima impresie al unui desert este cel vizual. Astfel cu aceasta tava cu gaura in mijloc, puteti pregati cei mai buni cozonaci germani, ulterior aplicand o glazura dupa preferinte.

  1. Tava dreptunghiulara cu pereti detasabili

Este la fel ca si in exemplul de mai sus numai ca este mai mare si dreptunghiulara. Cu ajutorul ei puteti realiza pandispanuri pentru a crea torturi sau prajituri, putand ulterior sa le si supraetajati pentru  da un aspect profesionist. Vin in multe culori pentru a se asorta cu design-ul din bucataria dumneavoastra. Cu aceasta tava veti deveni vedeta in familie, cei mici, dar si cei mari vor insista de fiecare data sa le faceti cate o supriza cu ajutorul acestei tavi.

Este bine sa aveti in bucatarie cat mai multe astfel de tavi pentru ca preparatele dumneavoastra sa arate impecabil si sa aiba un gust desavarsit. Pe langa acestea este bine sa completati bucataria si cu niste seturi tigai si oale pentru a fi complet echipati.

Cu ajutorul tuturor ustensilelor din bucatarie veti putea face fata oricarei provocari, fie ca vorbim de pregatirea unei mese in familie sau un adevarat ospat atunci cand aveti invitati. Important este sa le aveti pe toate la indemana, pentru a rasfata familia atunci cand pofta si foamea ii cuprinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code