Odată cu ridicarea restricţiilor, românii caută să evadeze cât mai departe de casă. Te afli în aceeaşi situaţie, dar nu eşti sigur ce să alegi? Ce zici de staţiunea Călimăneşti-Căciulata, una din cele mai renumite staţiuni balneoclimaterice de pe Valea Oltului, disponibilă pentru tratamente de tot felul de-a lungul întregului an?
Staţiunea Călimăneşti-Căciulata îşi uimeşte vizitatorii cu abundenţa de ape termale utilizate în fel şi fel de tratamente medicale, dar, mai ales, cu diversitatea de peisaje care încântă ochiul, cu aerul curat şi cu pensiunile şi hotelurile cochete pe care le adăposteşte.
Staţiunea Călimăneşti-Căciulata este supranumită „perla staţiunilor” de pe Valea Oltului. Este o localitate micuţă care datează din anul 1386 şi care se vizitează în scopuri terapeutice încă din anul 1827 atunci când au fost descoperite în zonă izvoarele minerale.
La ora actuală, în staţiune se practică turismul balnear, montan, religios şi de afaceri (se organizează în mod frecvent conferinţe, simpozioane şi traininguri), staţiunea este vizitată an de an de zeci de mii de turişti veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din afara graniţelor. Numărul mare de turişti nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Asta deoarece staţiunea Călimăneşti-Căciulata este nu doar binecuvântată cu ape terapeutice ideale pentru vindecarea unor afecţiuni grave, dar are parte şi de peisaje idilice şi posibilităţi de vânzare excelente.
Dacă alegeţi să vizitaţi această zonă superbă, dar nu ştiţi unde să găsiţi cazare Călimăneşti pentru a beneficia de condiţii foarte bune, atunci vă puteţi îndrepta atenţia către Hotel Izvoare. Acesta este un hotel situat în inima staţiunii care pune la dispoziţia clienţilor nu mai puţin de 110 spaţii de cazare, un restaurant şi o piscină exterioară cu apă termală.
În staţiunea Călimăneşti-Căciulata se pot face cure interne pentru: afecţiuni ale aparatului digestiv, afecţiunile renale, boli metabolice şi cure externe pentru boli ale aparatului locomotor, afecţiuni respiratorii sau boli ale aparatului cardiovascular.
De ce să vii şi tu la Călimăneşti–Căciulata?
Deoarece cele 12 izvoare cu ape minerale şi cele 3 izvoare cu ape termale sunt ideale pentru tratarea unui număr mare de afecţiuni.
Deoarece apele de aici beneficiază de recunoaştere internaţională. Au fost premiate încă din anul 1893 cu medalii de aur la diferite competiţii. În plus, însuşi împăratul Napoleon al-III-lea primea la Paris apele minerale de aici, la recomandarea doctorului Carol Davila.
Datorită climatului continental temperat, verile sunt răcoroase şi iernile sunt blânde. Aici aerul este curat şi peisajul care înconjoară staţiunea este absolut uimitor.
Defileul Oltului – Pentru că defileul Oltului ce ţine de la Cozia şi până la Turnu Roşu, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale Muntelui Cozia şi Munţii Căpăţânii.
Pentru obiectivele turistice-religioase, extrem de numeroase: Mănăstirea Cozia (ctitorita de Mircea cel Bătrân), Schitul Ostrov (situat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimăneşti), Mănăstirea Turnu (ctitorită în 1676 de Varlaam Episcopul Râmnicului).