Nicio schimbare la noul iPhone, dar mai scump!

Distribuie acest articol...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

La prezentare, Apple a prezentat trei modele noi de iPhone – iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone XR. Evenimentul este monitorizat în fiecare an de milioane de oameni, așteptând o nouă revoluție pe piața smartphone-urilor. Cu toate acestea, de data aceasta, ca și în ultimii ani, Apple nu arată ceva fundamental nou. Toate acestea sunt realizate izbitor de asemănător cu iPhone X – cu un ecran fără rame și un ID-ul Face care este ascuns (butonul Acasă cu senzorul de amprentă digitală nu mai există). În același timp, acestea sunt mult mai scumpe.

Cu ocazia lansării noilor modele, Apple a decis să înceteze vânzarea popularelor sale smartphone-uri iPhone SE, iPhone 6 și iPhone X. Și investitorii, care nu au fost inspirați de noile modele iPhone, au redus ușor stocul Apple.

Noul iPhone Xs este aproape copia exactă a iPhone-ului de anul trecut. Dimensiunea ecranului este de 5,8 inchi și, în același timp, ocupă aproape întregul panou frontal. iPhone Xs Max este o copie mărită a telefonului iPhone Xs – 6.5 inchi. Ca și modelul iPhone X, noile modele au un scaner Face ID, care anul trecut a fost introdus ca o revoluție pentru protecția smartphone-urilor. Fragmentul criticat – decupat deasupra panoului frontal pentru scanerul de față – a rămas. Este de remarcat faptul că acest „defect” a devenit o tendință pentru smarphon-ul chinezesc.

O altă inovație „revoluționară” a Apple a fost funcția a două cartele SIM în smartphone-uri. Două hărți fizice sunt disponibile numai pentru China, pentru cea de-a doua hartă, fiind un eSIM virtual. În același timp, iPhone XS și Xs Max sunt incompatibile cu cartelele SIM existente.

„Buget” iPhone Xr

Succesorul colorat al iPhone-ului 8. Pentru a reduce prețul, Apple a înlocuit ecranul scump OLED cu un LCD depășit. Oțelul din carcasă este înlocuit cu aluminiu. Alte caracteristici care ar putea fi salvate au fost moștenite de pe întreaga linie XR – scanerul Face ID și cipul A12 Bionic de mare viteză. Dintre beneficiile Xr: șase culori strălucitoare, 256 GB de memorie internă, un ecran de 6,1 inch, o singură cameră, care, însă,  poate bloca fundalul.

Problemele ESIM

Spre deosebire de cartelele SIM convenționale, producătorii de cipuri eSIM l-au încorporat într-un dispozitiv electronic. Litera „e” din titlu înseamnă „încorporat”. ESIM are aceleași caracteristici ca și cartela SIM obișnuită. Principalul avantaj al noului modul este că chip-ul său poate fi reprogramat de furnizorul de servicii mobile și nu este nevoie să se schimbe fizic cartela SIM. În plus, nu vor mai exista probleme cu dimensiunea necorespunzătoare a cartelei SIM, iar acum, este posibil să se schimbe operatorul mai rapid și mai ușor. Cu toate acestea, SIM-ul electronic limitează posibilitățile, deoarece, producătorul de telefoane inteligente determină cu care operatori va coopera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code