Ei bine cu siguranta cu totii ne-am dat pe tobogane in copilarie, parcurile sunt pline de astfel de „obiecte” de joaca. Pe scurt, toboganul este ca o jucarieuriasa, pe care se urca cu ajutorul unei scari si cobori din varfulsau , pe o panta alunecoasa,inapoi la sol.
Ce tipuri de tobogane pentru copii exista?
Cele mai comune tobogane copii le regasim in parcuri, in prezent fiind construite dintr-un plastic foarte tare si rezistent, cu cadre de metal sau lemn. Acestea pot fi amplasate individual sau intr-un ansamblu cu mai multe tipuri de activitati.
Asadar, sa incepem cu toboganele simple:
– Acestea sunt de mai multe lungimi, drepte, curbate sau spiralate. Pot fi descoperite sau acoperite, asemeni unui tunel. Cadrul pe care este pus poate sa fie de plastic, lemn sau metal, la fel si toboganul in sine.Daca optati pentru un tobogan care sa aiba loc in interior, gasiti chiar si modele pliabile, astfel se poate folosi atat cat copilul doreste sa se joace,iar apoi ilputeti depozita cu usurinta.
-Tot in categoria de tobogane simple gasiti si modele pentru exterior. Acestea sunt de regula de dimensiuni putin mai mari si le gasiti fie in forma finala,fie doar panta pe care o puteti monta unde doriti si avetispatiu suficient.
Pe de alta parte, avem toboganele mai complexe, de dimensiuni mari. Acestea sunt un ansamblu complet ce alcatuiesc un loc de joaca. De obicei aceste se pot pune in exterior, ori in spatii special amenajate in interior, cum ar fii un loc de petreceri pentru copii.Iatacateva exemple:
- Toboganul cu centru de joaca. Acestea pot varia ca inaltime, iar scara acestuia poate fi sub forma de panou de catarare, iar in lateral sa aiba un cos de basket de exemplu.
- Tobogan 3 in 1, el avandin componenta o panta de alunecare, un leagansi un cos de aruncat cu mingi.
- Tobogan cu castel, care este compus dintr-o rampa de alunecare, cos de baschet si un castel de joaca.
Cum ajuta toboganele la dezvoltarea copiilor?
Stimularea dezvoltarii celor mici este un proces foarte important. Toboganele incurajeaza copiii sa fie creativi si activ prin intermediul jocului, stimulandu-le de asemenea si imaginatia.
De asemenea, sunt un bun mijloc prin care copii isitesteazasi dezvolta echilibrul, coordonarilemembrelor si diferite aptitudini.
Cateva dintre avantajele toboganelor in viata copiilor sunt:
– Exersarea exercitiilor fizice care le antreneaza membrele, dar si corectarea pozitieicorpului;
– Ocuparea timpului cu activitati recreative, determinndu-i astfel sa petreaca mai mult timp in natura, fiind si un prilej de a interactiona cu alticopii;
– O „jucarie” ideala si pentru interior, mai ales in anotimpurile reci sau zilele cu precipitatii abundente. Asigura asadarmiscarea zilnica necesara pentru un copil;
– Posibilitatea de a avea propriul loc de joaca, atunci cand stai la curte, dar si in situatiile in care in apropierea locuintei nu exista parcuri sau alte locuri special amenajate pentru activitati potrivite copiilor;
– Ajuta la mentinere unei vieti fizice active si sanatoase, tinand copii departe de Tv sau smartphone-uri, ajutandu-i astfel sa isi dezvolte si viata sociala
Universul copiilor este unul magic si special, iar toboganul este in element unic care se intipareste in mintea si sufletul celor mici, astfel ca si in momentul in care ei ajung adulti, isi aduc aminte cu drag de copilarie atunci candrevadlocurile de joaca.
Daca vreti sa scapati de stresul de a face o constructie complicata, gasiti pe site-ul lumeabebebelusilor.ro nostru o multitudine de modele. Doar trebuie sa le asamblati si sa le asezati in locul dorit. Copiii o sa fie cei mai fericiti!