Amenajarea unei gradini rustice in cativa pasi

Primul lucru pe care ar trebui sa il subliniem daca esti interesat de posibilitatea de a proiecta o gradina rustica este ca este un trend care a luat amploare in ultimii ani si ca se afla in topul preferintelor publicului.

Despre caracteristicile acestui tip de gradini trebuie sa spunem ca sunt cele care amintesc de campurile si spatiile verzi care in trecut nu erau atat de departe de orase.

Unul dintre avantajele gradinilor rustice este acela ca nu este necesar sa ai cunostinte mari de gradinarit, ci doar cunostintele de baza necesare in orice fel de circumstante.

Nu exista reguli stricte pentru crearea ei si o putem adapta liber la gustul nostru personal si la circumstantele particulare ale climei si solului.

Prin acest articol ne dorim sa ai un ghid bun pentru a realiza o gradina rustica care necesita putina intretinere.

Foloseste cat mai mult lemn

Stilul rustic se identifica perfect cu lemnul, astfel ca este aproape imposibil sa amenajezi gradina fara acest material.

Poti integra lemnul in decor prin mese pentru gradina, rafturi, scaune si suporturi pentru ghivece ori chiar prin amenajarea unui foisor.

Lemnul este ideal si pentru decorarea potecilor din gradina sau realizarea decoratiunilor, insa tine cont ca, pentru un aspect rustic, acesta nu trebuie sa fie foarte prelucrat ori finisat.

Bucatile mari care inca au scoarta pe ele, crengile sau bustenii sunt ideali intr-o gradina rustica.

Opteaza pentru piese de mobilier simple

Stilul rustic se inspira din bucuria si simplitatea vietii traite la tara. O gradina rustica trebuie sa imbrace doua aspecte: functionalitate si organizare.

Asta inseamna ca pe alei sa-si gaseasca loc o masa si scaune de terasa, banci, balansoare ori pergole.

Daca spatiul este generos, poti crea zone pentru legume, flori, barbecue ori chiar si o parte mai… administrativ gospodareasca. Nu pune accent pe detalii si lasa uniformitatea pentru alte zone.

Creeaza alei cu aspect pitoresc

Piatra naturala reprezinta unul dintre cele mai frumoase si potrivite accesorii dintr-o gradina rustica. Aceasta poate fi folosita pentru alei fiindca da senzatia de natural.

Poti utiliza piatra poligonala, care se aranjeaza foarte usor si poate fi amplasata direct pe pamant, dar si piatra cubica, pentru ca se imbina perfect cu elementele naturii si te duce cu gandul la vremuri demult trecute.

Planteaza cat mai multe flori colorate

Prezenta florilor este absolut necesara intr-o gradina rustica. Pe langa spectacolul deosebit pe care-l ofera, acestea amintesc de mediul rural traditional.

Foloseste cat mai multe culori si nu tine cont daca acestea se potrivesc sau nu, pentru ca intr-o gradina rustica se evita simetria.

Ia in considerare flora spontana, planteaza soiuri de camp, atat in pamant cat si in ghivece de lut ori decorate cu lemn si piatra naturala.

Bujorii, trandafirii, crizantemele si margaretele sunt des intalnite in decorul rustic, la fel si arbustii floriferi precum liliacul, iasomia, spiraea ori forsythia.

Completeaza amenajarea cu elemente decorative

Pietrele si gardurile din lemn sunt un element de care trebuie sa tinem cont pentru a crea un aspect salbatic si natural in gradina noastra.

Un element ciudat fata de ceea ce ne asteptam sa vedem intr-o gradina devine un punct focal care atrage privirea vizitatorului si pune in valoare decorul ansamblului.

O roaba mica, un carucior, un cos, o lada din lemn colorata sau orice altceva la care ne putem gandi poate fi un element decorativ foarte interesant.

Unul dintre principalele motive pentru care recomandam amenajarea unei gradini rustice este faptul ca, putand folosi tot felul de produse, avem sansa de a recicla multe dintre ele si de a evita cumpararea altora noi.

In concluzie, proiectarea unei gradini rustice este optiunea ideala pentru cei care isi doresc ceva la moda, simplu si fara sa coste jumatate de salariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *