Alegerea hainelor pentru bebelusi este o sarcina dificila pentru mamele si tatii pentru prima data. Este obisnuit sa faci greseala de a adaposti copilul prea mult sau, dimpotriva, sa imbraci copilul prea usor, ceea ce il poate face sa se raceasca.
Imbracarea copilului este o sarcina complicata pentru parinti, care organizeaza trusa copilului din sarcina. Cu aceste sfaturi va fi mai usor sa eviti unele dintre cele mai frecvente greseli.
Sfaturi pentru alegerea hainelor pentru bebelusi
Hainele bebelusului trebuie sa fie confortabile si libere, pentru a permite sa se miste cu usurinta. Se recomanda utilizarea articolelor de imbracaminte din tesaturi naturale (bumbac, lana sau amestecuri naturale), astfel incat pielea sa transpire si umiditatea sa se evapore.
Atunci cand cuperi hainute bebe iti recomandam sa tii cont de mai multe aspecte importante, dar mai ales de materialele din care hainele sunt facute astfel incat sa nu existe riscul ca bebelusul sa sufere iritatii si alte astfel de probleme.
Acest lucru previne aparitia iritatiilor si alergiilor. In ceea ce priveste imbracamintea din lana, evita sa poarte articole de imbracaminte cu par (angorina), deoarece copilul o poate aspira.
Este recomandabil sa achizitionezi tricouri si pulovere deschise, care nu trebuie introduse pe la cap. Evita utilizarea rochiilor cu nasturi mici, panglici, cravate sau de neratat, deoarece le poate inghiti sau se poate incurca cu ele.
Inainte de purtarea de haine noi, ar trebui sa fie spalate cu un sapun neutru pentru articole de imbracaminte delicate si clatite bine. Evita utilizarea inalbitorului sau balsamului. Aminteste-ti ca nu este necesar sa supraincalzesti copilul.
De obicei are maini si picioare reci, datorita imaturitatii sistemului circulator periferic, dar acest lucru nu inseamna ca este rece.
Cum speli hainele de bebelus?
Pe de alta parte, atunci cand vine timpul sa le speli idealul este sa speli hainele copilului separat de cele ale adultilor. Utilizeaza doar sapun si, daca se poate, un fel de antiseptic, mai ales daca imbracamintea este in contact direct cu cel mic.
Pentru moment, uita de substantele de albire sau de inmuiere, deoarece acestea le pot irita pielea. In cele din urma, clateste bine cu multa apa… si voila!
Concluzii:
Pentru primele cateva luni ale copilului, este de preferat sa alegi articole de imbracaminte cu deschidere frontala, butoane mari sau benzi adezive. In acest fel, vei evita sa pui hainele pe capul micutului tau, facand lucrurile mult mai usoare si economisind mai mult de un acces de furie.
Curelele nu sunt deloc confortabile sau practice pentru copilul tau. Si in plus, nu ai nevoie de ele!
Cand este frig, retine ca trebuie sa pui mai multe straturi pentru a-l mentine pe cel mic cald.
Si, in sfarsit, nu cumpara prea mult! In primele luni, bebelusii cresc intr-un ritm ametitor si isi vor schimba dimensiunile imediat.
Nu cumpara multe haine bebelusilor in primele luni de viata pentru ca acestia au un ritm de crestere mare si unele hainute vor ramane neimbracate. De ce sa cheltui multi bani pe haine cand poti lua doar strictul necesar, dar sa fie calitative?
Nu uita ca bumbacul este cel mai utilizat material pentru hainele celor mici si de asemenea este cel mai indicat a fi folosit in primul an de viata al acestora.
Un alt aspect important legat de hainutele bebelusului este sa cumperi acele hainute care sunt usor de imbracat si usor de dat jos, care sa nu il incurce in timp ce se misca si care sa nu il puna in pericol. Evita hainele care au foarte multe accesorii si cele care au elemente metalice care sa raneasca bebelusul sau care sa ii provoace disconfort.