Skip to content →

Zvon: Samsung Galaxy S IV va avea procesor cu 8 nuclee si camera de 13mp

Samsung Galaxy S III este unul dintre cele mai populare smartphone-uri la ora actuala. Lansat cu 5 luni in urma este in continuare considerat ca fiind cel mai bun telefon cu Android si singurul telefon care se lupta in vanzari de la egal la egal cu iPhone 5.

Samsung Galaxy S III
Imagine Samsung Galaxy S III

Procesorul Exynos aflat acum in Samsung Galaxy S III are 4 nuclee si in momentul de fata nu exista nici o aplicatie care sa necesite un procesor mai bun. In aceste conditii pare ciudat ca urmatorul model, Samsung Galaxy S IV, sa aiba un procesor de 8 nuclee. Dublarea nucleelor nu inseamna dublarea performantei, mai mult, un procesor mai puternic ar putea insemna o durata de viata a bateriei mai mica.

Camera ultimelor doua modele de Samsung Galaxy S a avut 8mp, nici aici teoretic n-ar fi nevoie de o imbunatatire, 8 mega pixeli inseamna deja destul de mult. Calitatea unei fotografii nu depinde foarte mult de numarul de mega pixeli, lentilele si sensibilitatea senzorului la lumina sunt mult mai importante. Cu mai multi mega pixeli fara alte imbunatatiri ar putea rezulta poze de o calitate aproape identica dar care pur si simplu ocupa mai mult spatiu.

Samsung Galaxy Note II trebuia sa se lanseze cu o camera de 13mp dar deoarece Sony n-a putut sa le fabrice suficient de repede Samsung a optat pentru varianta de 8mp. Cum S IV este asteptat cel mai devreme in Ianuarie 2013 (cel putin anuntarea lui), este posibil ca intre timp Sony sa poata produce camerele mai repede.

Pe langa procesorul mai bun si camera cu mai multi mega pixeli, se zvoneste ca Samsung Galaxy S IV va avea si un display de 4.99 inch cu o rezolutie de 1920×1080 (asigurand o densitate imensa de pixeli de 441 ppi).

Desi restul componentelor unui telefon au evoluat constant in ultima vreme, tehnologia bateriilor a ramas la fel. Un procesor cu 8 nuclee combinat cu un display 1080p ar putea sa insemne o durata de viata mai slaba. Seria Samsung Galaxy S a avut intotdeauna durata de viata decenta a bateriei asa ca multi sunt sceptici cu privire la aceste zvonuri.

Vom astepta si vom vedea. Sursa technobuffalo.com.

Published in android

2 Comments

 1. Cred ca am raspunsul la intrebarea de ce mai multa putere de procesare inutila? sau de ce o rezolutie imensa?..etc. Eu am observat o chestie la utilizatorii de S2 si S3 de-a lungul timpului, de cele mai multe ori aud, chiar si fara sa deschid subiectul, afirmatii de genu „da mai dar Galaxy S2/S3 este mai bun” si urmatoarea mea intrebare este „de ce?” la care mi se raspunde „pentru ca are procesorul mai bun, are ecranul mai mare, are mai mult ram, aplicatiile sunt gratuite etc” foarte rar am intalnit persoane care sa zica: „da dom’ne am preferat galaxy S III peste iPhone 4s pentru ca este mult mai usor(greutate)” sau „imi trebuie un telefon foarte costumizabil”.
  Deci dupa parerea mea caracteristicile acestea si pretul mai mic sunt ceea ce vand Galaxy-ul. Adica clientul poate sa zica „Am cumparat ceva mai bun la mai putini bani”.
  Eu unul raman cu iPhone-ul din cauza unui principiu personal simplu:
  – Daca ai ultimul iPhone nu are cum sa existe aplicatie care sa se miste prost pentru ca nici un developer 3rd party nu o sa faca o aplicatie care sa nu mearga bine pe cel mai performant model. Nu trebuie sa stiu eu ce ram are, ce procesor etc, atata timp cat filmeaza full HD, pozele se vad excelent pentru un telefon si aplicatiile merg perfect, de ce mi-as lua altceva?
  Inca un motiv pentru care nu mi-as lua Galaxy S IV este ca utilizatorii acestui telefon vor reprezenta un procent foarte mic dintre toate telefoanele cu android iar parerea mea este ca un developer care vrea sa-si vanda aplicatia sau pur si simplu sa o dea gratuit si sa-si scoata bani din reclame nu va optimiza aplicatia pentru S IV ci o va face sa mearga si pe smartphone-ul care il iei gratuit la abonamentul de 5 euro pe luna.
  Acestea fiind spuse, astept pareri.

  • Seria Galaxy S a cam devenit flagship-ul Android, si multe aplicatii cam apar pentru el. Nu la fel de multe ca pe iPhone si nu la fel de compatibile, dar pentru Android e ok.

   E clar ca in mare pentru marketing pun 8 nuclee si 13mp, ca pentru performanta nu ajuta cu nimic 🙂 si e clar ca vor urma replici de genul „Apple e in urma”.

   Eu astept sa vad cum e, poate poate. Nici n-a aparut, hai sa nu-l desfiintam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami