Skip to content →

Zvon: Samsung Galaxy S IV ar putea sa fie lansat in Aprilie

Succesorul celui mai popular telefon Android ar putea sa fie disponibil in magazine in a 16-a saptamana a acestui an. Dispozitivul ar putea sa fie anuntat la Mobile World Congress 2013 in Februarie urmand sa devina disponibil in Aprilie.

Samsung Galaxy S IV
Concept grafic Samsung Galaxy S IV (cum ar putea sa arate dispozitivul)

In trecut au aparut multe zvonuri. De la procesoare cu 8 nuclee pana la display-uri indestructibile. O parte din aceste zvonuri se re-confirma si acum. Aparent Samsung Galaxy S IV va avea un display de 4.99 inch cu o rezolutie de 1920×1080. Ceea ce inseamna o densitate de pixeli de 441 ppi. Tinand cont ca cei 326 ppi pe care ii are iPhone 5 par a fi mai mult decat suficienti, sunt curios daca se va putea observa o diferenta de calitate (teoretic ochiul poate distinge maxim 300 ppi).

Pe langa display au aparut zvonuri si despre incarcare wireless. Initial am crezut ca este vorba despre aceeasi incarcare inductiva prezenta inca de la primele modele de Palm Pre (lansat in 2009). Dar inteleg ca ar fi vorba despre alt sistem. Aparent cei de la Samsung au dezvoltat o tehnologie care permite incarcarea efectiv la distanta. Prototipul lor poate sa incarce de la o departare de cativa metrii dar din ratiuni de siguranta si pret, incarcatorul Samsung Galaxy S IV va trebui sa stea mult mai aproape de telefon (sau chiar lipit).

Inca nu e clar daca incarcarea wireless va fi disponibila in pachetul standard, sau ca accesoriu separat.

Nici numele dispozitivului nu este confirmat. In Coreea numarul 4 aduce ghinion. Codul Samsung Galaxy S III era GT-i9300, aparent codul pentru S IV este GT-i9500 (sarind cifra 4). Este foarte posibil ca Galaxy S IV sa fie denumit total altfel.

Published in smartphone

5 Comments

 1. deja suna bine de tot… sper sa-mi placa si peste 2 ani cand mi l-oi permite si eu :))

  • Galaxy-urile se ieftinesc destul de repede 🙂 in cateva luni poti sa te astepti sa devina accesibil la un abonament ok, numai iPhone-urile scad doar cateva milioane dupa un an.

   Eu sunt putin sceptic cu seria Galaxy, credeam mai mult in top tier-urile de la HTC, gen One X, dar de cand s-a stricat HTC Sense (interfata lor) nu mai stiu ce sa zic. Nici cu touch wizz-ul samsung-ului nu ma inteleg foarte bine, dar are tot felul de chestii tari, gen picture in picture (vezi o aplicatie in timp ce te uiti la alta).

   • voi vedea … problema e ca nu prea sunt fan abonamente „cough cough” si nici mai mult de 200 euro nu prea dau pe ele „cough cough okazii.ro”

    • nici nu ma dau banii afara din casa si nici nu consider telefonul ca fiind obiectul perfect pentru investitii substantiale. acum il ai peste 5 minute nu (mai ales telefoane cu ecrane de sticla maricele)

     • Nu prea e afacere cu abonamentul. Vroiam sa-mi schimb iPhone 4-ul pe care-l am cu un 5. La un abonament de 60 euro 5-ul e 1500 RON.

      Cand am vazut cat costa mi s-a parut din nou iPhone 4 un telefon foarte bun :))

      Singurul motiv pentru care am abonament este internetul nelimitat. iPhone 4 l-am luat de la eMag (mare prostie by the way, ca n-am avut niciodata garantie Apple).

      Inainte de iPhone (si de vreo alte doua smartphone-uri) numai de pe Okazii luam. N-as mai face acelsi lucru acum, toate aveau probleme. Ori erau zgariate, ori aveau un defect ascuns.

      Exista in schimb oferte de portare. Daca esti dispus sa-ti schimbi providerul poti sa prinzi telefoane la preturi foarte bune pe abonamente ok 😉 sunt curios doar daca peste doi ani pot sa ma portez la loc pentru aceeasi oferta :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami