Skip to content →

Zvon: noul iMac intarzie

Pe 23 Octombrie 2012 Apple a anuntat noul iMac. In conferinta s-a vorbit despre un nou procedeu de sudura (Friction Stir Welding) care permite ca sistemul sa fie mult mai subtire si mult mai bine finisat. Aparent fabricarea pe scara larga folosind acest procedeu creeaza probleme, desi iMac-ul de 21.5 inch trebuia sa devina disponibil pe la sfarsitul lunii Noiembrie (lucru neoficial confirmat si de reprezentantii iStyle Romania), se pare ca va intarzia pana la inceputul lui 2013.

UPDATE: Doar varianta de 27 inch vine in 2013, cea de 21.5 inch a fost deja lansata la inceputul lunii Decembrie 2012

Noul iMac, intarziat pana in 2013

Noul iMac este mult mai subtire decat generatiile precedente, conform Apple ocupa cu 40% mai putin volum, desi se bombeaza in spate (lucru deloc evident in imaginile de prezentare de pe site-ul Apple), marginea dispozitivului are o grosime de doar 5 milimetri.

In afara de profilul extrem de subtire noul iMac vine cu niste specificatii imbunatatite, modelul de baza de 21.5 inch are un procesor quad core Intel Core i5 la 2.7 GHZ, 8 GB RAM, 1 Tera HDD (5400 RPM) si o placa video Geforce GT 640M cu 512 MB de memorie. In alte cuvinte, desi poti obtine un sistem similar mult mai ieftin, deja Mac-ul a devenit suficient de capabil sa ruleze aproape toate jocurile noi, cel putin pe setari medii sau joase, un lucru deloc usor pentru un sistem asa subtire (desi pentru multe jocuri necesita instalarea Windows-ului in paralel cu Mac OS X).

Daca nu-ti pasa foarte tare de jocuri atunci nu exista absolut nimic ce modelul de baza nu poate sa faca perfect, dintre toate sistemele Apple, iMac-ul ofera cel mai bun raport pret-performanta. Pe langa specificatiile decente calculatorul vine si cu un display excelent, daca e sa ne luam dupa Apple, noul ecran produce 75% mai putine reflexii si ar trebui sa fie foarte odihnitor pentru ochi, lucru pe care tind sa-l cred pentru ca traditional display-urile Apple au fost foarte bune.

Din pacate sistemul are un singur dezavantaj – pretul.

In S.U.A. modelul de baza va fi disponibil pentru 1299$ (approx. 4500 RON), ceea ce n-ar fi enorm de mult, un display similar (fara calculator) nu costa mult mai putin, dar din pacate pentru ca traim in Romania vom plati (conform iStyle, din nou, neoficial) in jur de 5600 RON pentru el, ca de, noi romanii avem mai multi bani… de dat 🙂

Sursa: MacRumors

Published in apple

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami