Skip to content →

Zvon: Apple va lansa la toamna un iPhone „low cost”

Au aparut deja imagini cu un posibil iPhone „low cost”. Techdy.com pretinde ca a intrat in posesia unui carcase a unui viitor model de iPhone care va fi lansat in paralel cu iPhone 5S (viitorul model).

Noul model „low cost” ar trebui sa acopere un segment de piata in care Apple, pana acum, nu a fost prezent.

Judecand dupa imagini, si dupa spusele celor de la techdy.com acest model de iPhone, desi mai ieftin, va fi de o calitate inalta. Spre deosebire de modelul mai scump va avea un spate de plastic (in loc de metal) si imi imaginez ca va utiliza un procesor mai slab.

Presupusul iPhone low cost langa un iPhone 5 - Sursa: techdy.com
Presupusul iPhone low cost langa un iPhone 5 – Sursa: techdy.com

Pus langa un iPhone 5 se poate observa ca iPhone-ul low cost va fi mai gros si cel mai probabil nu va avea un buton de „silent”. Acest buton a fost inventat de Palm si permite comutarea smartphone-ului pe silent fara sa-l deblochezi. Apple, din cate stiu eu, plateste in continuare o suma de bani pentru ca utilizeaza patentul. Lipsa lui ar putea sa duca la economii.

Plasticul din care este facut dispozitivul seamana foarte mult cu plasticul utilizat in trecut pe iPod-uri si modele mai vechi de Macbook-uri. Ceea ce inseamna ca este un plastic de inalta calitate pe care zgarieturile o sa fie putin evidente.

Presupusul iPhone "low cost" - Sursa: techdy.com
Presupusul iPhone „low cost” – Sursa: techdy.com

In locul butoanelor de pe carcasa exista momentan doar gauri. In mod sigur nu ne uitam la design-ul final. Nici macar sertarelul pentru SIM nu exista. Daca intradevar carcasa este autentica, probabil ca este un prototip si vor exista modificari pana la lansarea produsului final. Asta daca Apple va lansa intradevar un iPhone low cost.

Pana acum produsele Apple „low cost” n-au fost ieftine deloc. Primul iPod low cost a fost iPod Shuffle, care, spre deosebire de fratii lui mai mari, nu avea display si era mai ieftin. Dar costa mai mult decat orice alt MP3 Player similar.  iPad-ul low cost are un ecran mai mic si procesor mai slab, evident ca este mai ieftin decat un iPad mare, dar tot mai scump decat majoritatea tabletelor de 7 inch.

Din moment ce ecranul iPhone-ului low cost pare a fi exact la fel de mare ca cel de pe iPhone 5 exista doar doua posibilitati: ori va avea limitari software, ori va veni acompaniat de un iPhone cu ecran mai mare.

Legat de pret asteptati-va sa coste cu doar 30% mai putin decat actualul model de iPhone. In nici un caz nu va fi un produs ieftin si nici nu se va comporta ca unul.

Mie personal imi place foarte mult design-ul. Chiar mai mult decat actualul iPhone 5. Sunt foarte curios cum, si daca, o sa iasa. Presimt ca, atunci cand va fi lansat, o sa aiba un enorm succes.

Published in apple smartphone stiri

4 Comments

 1. ana ana

  cine sa-l cumpere? toti sunt snobi, cine sa-si recunoasca saracia?

  • Nu-i chiar asa, multa lume isi doreste un iPhone, nu trebuie sa fii snob ca sa vrei un smartphone care merge bine.

   Pentru unii intradevar un smartphone este un simblol al statului social. Pentru majoritatea este o unealta. Daca poate sa fie mai ieftin, si la fel de bun, de ce nu?

   • Ana Ana

    se va face diferenta aia..”ha ha poser” u ai smartphone din ala ieftin..

    • Nu cred ca asta o sa impiedice foarte multa lume. O sa fie unii, evident, care o sa evite sa-l ia exact din acest motiv. Dar vor fi putini. Majoritatea oamenilor care muncesc 10 ore pe zi pentru un salariu mai putin decat decent n-o sai aiba fitze d-astea 🙂

     Sincer si eu cand am auzit prima oara de un iPhone low cost am strambat din nas (fiind posesor de iPhone). Acum ca-l vad cum arata mi-a mai trecut :))

     Se va vinde ca painea calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami