Skip to content →

Zvon: Apple dezvolta o intreaga linie de produse pentru fitness si sanatate

Exista zvonuri despre un posibilitatea ca Apple sa lanseze un ceas inteligent. Se pare, insa, ca ceasul ar putea sa fie doar o componenta a unei intregi linii de produse pentru fitness si sanatate.

Apple Health & Fitness
Secventa din reclama Apple pentru Siri

Appleinsider dezvaluie o serie de patente pe care Apple a inceput sa le inregistreze inca din 2001. Aparent compania lucreaza demult la un intreg sistem de senzori capabili sa masoare umiditate, substante chimice, tensiunea si pulsul unei persoane, presiune, nivel de stres, greutate si factori din mediul inconjurator, cum ar fi poluarea. Avand posibilitatea de a fi purtate si de a raporta valorile masurate wireless.

patent-090624-4
Imagine patent Apple, sursa – appleinsider.com

Toate marile companii de tehnologie au in portofoliu nenumarate patente care, de cele mai multe ori, nu ajung sa devina produse. Dar surse din industrie sustin ca Apple are deja o echipa de 100 de designer-i care lucreaza la un „iWatch”. Ceasul ar putea sa fie doar unul din produsele destinate fitness-ului care urmeaza sa fie lansate.

Pe langa fitness, patentele detaliaza si sisteme de monitorizare a transportului de bunuri. Senzorii au potentialul de a putea sa-ti spuna exact ce se intamplat cu un pachet pe care-l astepti in posta (ce umiditate inregistreaza, ce socuri a suportat), nu doar unde se afla, cum fac sistemele actuale.

Steve Jobs a creat la Apple produsele de care a fost pasionat. A vazut calculatorul personal ca un dispozitiv care ne poate ajuta sa facem mai mult cu mintile noastre la fel cum o bicileta ne ajuta sa ne deplasam mai repede. Dupa calculatorul personal Steve si-a concentrat atentia asupra continutului media digital, Apple a fost prima companie care a stocat o melodie in format digital. Ulterior prin iTunes Steve a revitalizat industria muzicala.

Tim Cook este pasionat de fitness. Nu rateaza nici o ocazie sa spuna asta. Cook este si persoana care a optimizat sistemul de distributie si livrare care a ajutat Apple sa faca disponibile produsele pe care le vinde exact unde si cand este nevoie de ele (o performanta pe care multe companii cu volum mult mai mic de vanzari nu reusesc s-o atinga). Desi cererea pentru un produs Apple de-abia lansat este imensa stocurile din magazine acopera, de cele mai multe ori, perfect numarul de comenzi.

Nu pare atunci, deloc exagerat, sa presupunem ca Apple lucreaza la produse care se adreseaza exact domeniilor de care Tim Cook este pasionat. Pana la urma Apple a fost, de la bun inceput, o companie care se muleaza pe viziunea CEO-ului ei. Si nu 0 companie axata pe un anume tip de produs.

Foarte multe afectiuni sunt fatale sau au urmari grave din cauza faptului ca nu sunt diagnositcate din timp. Apple a dovedit ca are capacitatea de a face produse de buna calitate care chiar functioneaza. M-as bucura foarte tare daca ar lansa o linie de produse care sa monitorizeze cat de sanatosi suntem. Fie si doar atunci cand facem sport.

Chiar daca Apple nu va crea aplicatii care sa te sfatuiasca sa mergi la doctor atunci cand senzorii detecteaza nereguli, sunt sigur ca industria de aplicatii pe mobil le va crea. Exista deja pentru iPhone aplicatii care iti pot masura precis pulsul folosindu-se doar de camera si blitz. Imaginati-va ce ar putea realiza aceeasi dezvoltatori cu un intreg sistem de senzori sofisticati.

 

Published in apple

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami