Skip to content →

Teste: Aplicatii care iti masoara pulsul, Cardiio versus Instant Heart Rate

Smartphone-urile moderne au procesoare puternice, conexiuni rapide la internet si stiu sa faca o gramada de lucruri. Puterea unui smartphone sta in aplicatiile pe care poate sa le ruleze. Dezvoltatorii sunt din ce in ce mai creativi si au inceput sa utilizeze hardware-ul telefonului in moduri total noi pentru a crea aplicatii care extind functionalitatile telefonului.

Cardiio vs Instant Heart Rate Azumio

Astazi avem in teste doua aplicatii care masoara pulsul in doua moduri diferite. Ambele pretind ca sunt precise si ambele se folosesc de camera telefonului.

Prezentare

Cardiio iti masoara pulsul utilizand camera din fata a telefonului, conform unor cercetari facute la MIT, modul in care fata ta reflecta lumina indica pulsul pe care-l ai. Fata este o zona intens vascularizata, iar pulsul este acelasi in tot organismul simultan, asa ca ideea pare cel putin plauzibila. Cardiio costa 2.69 EUR si este disponibila doar pentru iPhone (4 sau mai bun).

Instant Heart Rate de la Azumio foloseste blitz-ul si camera din spate a telefonului. Blitz-ul sta pornit si lumineaza degetul care acopera si camera. In acest mod camera poate sa vada venele din deget si sa inregistreze pulsul. Instant Heart Rate este disponibila pentru iPhone, Android si Windows Phone. Exista o varianta Free si una de 0.89 EUR care ofera putina functionalitate in plus. Dar ambele masoara pulsul la fel de bine.

Testare

Pentru a putea testa acuratetea aplicatiilor am mers in singurul loc in care puteam gasi un aparat care masoara bine pulsul: la o sala de fitness. Treadmill-ul de-acolo (banda pe care alergi) are doi senzori de metal care masoara pulsul cand tii degetele pe ele. Banda nu este cel mai precis aparat de masurat pulsul, dar cele din sala pe care o frecventez par ca au o acuratete buna. In principal pentru ca nu masoara pulsul daca tii palmele pe senzori, merg doar pentru degete. Si asta e un semn bun, prin palme pulsul nu se citeste la fel de precis.

Am alergat 500 de metrii la viteza mica (8km/h) pana mi s-a stabilizat pulsul. Imediat la inceputul unui workout pulsul variaza mult si testele n-ar fi aratat nimic concludent. Dupa ce mi s-a stabilizat pulsul am luat degetele de pe senzorii treadmill-ului si mi-am luat pulsul de trei ori cu ambele aplicatii (in timpul alergarii), contra-verificand si cu senzorii de pe treadmill de fiecare data.

Rezultatele sunt mult mai bune decat ma asteptam (cer scuze pentru poza blurry a treadmill-ului… alergam):

Heartrate Benchmark Cardiio vs Azumio

Ambele aplicatii au fost de fiecare data la doar o bataie pe minut diferenta de pulsul masurat de Treadmill. In instructiuni Cardiio spune ca trebuie sa stai nemiscat, dar a putut sa citeasca pulsul in timp ce alergam. Instant Heart Rate l-a citit cam la fel de repede, desi prima oara a durat putin mai mult.

M-a mirat rezultatul pentru ca atunci cand masuram pulsul stand pe loc Cardiio arata de fiecare data un puls mai mic decat Intant Heart Rate, iar diferenta era de 5 – 10 batai pe minut.

Concluzie

As spune ca amandoua sunt foarte precise, dar Instant Heart Rate de la Azumio castiga runda asta. Este free, disponibila pe toate platformele majore si nu depinde de conditiile de lumina din jur. Poti sa-ti masori pulsul cam din orice pozitie si asta reprezinta un mare avantaj. Pentru Cardiio trebuie sa tii telefonul in dreptul fetei ceea ce poate fi, in unele situatii, dificil.

 

Published in review

6 Comments

 1. krossfire krossfire

  Instant Heart Rate a castigat de la bun inceput, as zice 🙂

  • Da 🙂 bine, inca mai am o nelamurire, cand alerg arata ambele la fel, cand stau linistit instant heart rate arata tot timpul mai mult, ma batea gandul sa ma duc la un control medical special ca sa le testez versus un doctor cu experienta si cu echipamente pro 🙂

   • krossfire krossfire

    Eu ma distram asa cu aparatele de la sala. Cel putin la final, dupa ce termin de lucrat cu lucrurile mai „grele”, ma duc pe cate o chestie din asta de cardio si stau cu mainile pe barele metalice care iau pulsul. Unele dintre ele imi sugereaza ca as putea fi Flash, supereroul.

    • Da, sunt alea care iau pulsul prin palme :)) treadmill-ul asta pare ok, am si respectat instructiunile de folosire, ca poti sa-l pacalesti.

     Dupa lucrurile „grele” am facut si eu testele astea, nu-mi iesea poza cu treadmill-ul si nu mai puteam de oboseala :))

     • krossfire krossfire

      Culmea e ca in ultima vreme toate imi arata in jur de 135…ceea ce e cam zona normala la efort (deci e clar ca-s stricate :)) ).

     • Stai bine, 152 la 8km/h inseamna ca fumez prea mult :/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami