Skip to content →

Telefoanele mobile cumparate la abonament ar putea fi livrate fara incarcator in cativa ani

Companie britanica de telefonie mobila O2 a facut un experiment livrand terminale HTC One X+ fara incarcator. 82% din cumparatori NU au achizitionat incarcatorul separat pentru ca aveau deja incarcatoare companitible.

O2 no charger

Cand ne gandim la un terminal nou, incarcatrul pare o componenta foarte importanta. Imi amintesc de vremurile in care-mi cumparam telefoane mobile de pe okazii.ro si incarcatorul era unul din lucrurile esentiale pe care le urmaream. Trebuia sa existe si sa fie original.

Chiar daca aveam un incarcator compatibil acasa, vroiam neaparat ca terminalul sa aiba incarcatorul original. Smartphone-urile mai vechi aveau baterii foarte sensibile. Utilizarea unui incarcator diferit fata de cel original putea sa reduca durata de viata a bateriei.

In ziua de azi lucrurile stau altfel. Pot sa-mi incarc iPhone-ul utilizant un incarcator Palm (sau HTC) fara nici o grija. Tot ce-mi trebuie este cablul de iPhone. In cazul terminalelor Android, nici de cablu nu ai nevoie, pentru ca majoritatea sunt compatibile intre ele (microUSB).

Bateriile nu mai sunt nici ele atat de sensibile. Fie ca incarci dispozitivul de la PC sau din incarcator, durata de viata ramane aceeasi. Nici de „formatarea bateriei” nu mai este nevoie. Din cand in cand este recomandat sa lasi telefonul sa se descarce total inainte de o incarcare completa.

In aceste conditii, decizia O2 de a livra terminale fara incarcatoare incluse din 2015 este una foarte logica si foarte corecta. Este o solutie care protejeaza mediul, reduce usor costul terminalului si nu incurca pe nimeni. N-o sa fie surprinzator deloc daca si restul operatorilor de telefonie mobila vor urma exemplul.

Published in smartphone

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami