Skip to content →

Tactus Technology – touchscreen-uri care pot afisa butoane in relief, exact ca o tastatura fizica

Problema cu o tastatura fizica este ca se afla pe telefon, tot timpul, fie ca este nevoie de ea sau nu. Plus, este imposibil de „actualizat” cu un update de soft. iPhone-ul a rezolvat partial aceasta problema utilizand o tastatura pe ecran. Inovatia a fost atunci faptul, ca prin multi-touch si cu o sensitivitate calibrata pentru degete, ecranul a putut fi folosit ca un inlocuitor de tastatura fizica. Problema este ca multi oameni nu s-au obisnuit nici in ziua de azi cu tastaturile pe ecran. Am ajuns sa scriem repede pe touchscreen, dar inca nu la fel de repede ca pe niste butoane fizice. Tactus Technology isi propune sa schimbe asta:

 

Tactus Technology faca ca tastatura de pe un touchscreen, in mod normal plat, sa iasa in relief. Prin intermediul unui fluid care circula prin micro-canale, butoane fizice, si reliefate pot sa apara oriunde este nevoie de ele pe ecran.

Prin intermediul acestei tehnologii se poate obtine echilibrul perfec. Tastatura este reliefata si poate sa si dispara complet atunci cand nu este nevoie de ea. Pe langa asta, dezvoltatorii de aplicatii pot sa profite de aceasta flexibilitate si sa se foloseasca de butoanele reliefate pentru controale customizate pentru fiecare aplicatie in parte.

Blackberry a mai incercat ceva oarecum similar cu ecranul de pe primul Blackberry Storm. Butoanele nu ieseau in relief pe ecran, dar puteai sa le apesi ca pe niste butoane reale (ecranul avea arculete sub el).

In timp ce ideea Blackberry a esuat, Tactus Technology promite mult mai mult. Butoanele sunt practic balonase umplute cu fluid. Producatorii explica vag functionalitatea, dar din ce inteleg, nu pot sa apara decat acolo unde sunt predefinite din fabrica sa apara.

Chiar si asa, este un pas in plus. Acum multi ani Nokia prezenta Conceptul Nokia Morph, un telefon care utilizeaza nano tehnologia pentru a reliefa ecranul oricum este nevoie, in functie de aplciatie. Morph nu a devenit inca realitate si Tactus Technology este departe de asemenea performanta. Dar pana la nano tehnologie ar putea sa fie suficient.

Produse cu aceasta tehnologie ar putea sa inceapa sa apara pe la jumatatea lui 2013, desi nu se stie nimic sigur. Cel mai probabil vor fi telefoane si tablete cu Android.

Published in smartphone stiinta

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami