Skip to content →

SpareOne – telefonul pentru urgente care rezista 15 ani cu o singura baterie AA

SpareOne este un terminal conceput special pentru situatii de urgenta. Telefonul nu este practic pentru utilizarea zilnica. Nu are display si nici nu este livrat cu un incarcator, iar tot ce poti sa faci cu el este sa dai telefoane si sa-l utilizezi ca lanterna. SpareOne devine, insa, extrem de util in zone calamitate sau oriunde nu este curent.

SpareOne

Desi in Bucuresti pare greu de conceput ca va exista o pana de curent care sa tina mai mult decat bateria unui telefon normal, exista situatii in care acest lucru se poate intampla. Pe munte, de exemplu, nu exista prize. Poti oricand sa ai nevoie de ajutor si sa nu ai baterie. In urma unor inundatii exista multe sate in Romania in care alimentarea cu energie electrica se opreste, dar turnurile de GSM functioneaza in continuare.

Ideea cu bateria AA este ca pana in momentul activarii te poti baza pe telefon 15 ani. Iar dupa activare, o bateria AA decenta, ofera 10 ore de talk time. Suficient pentru a efectual un apel la 112 si pentru a contacta prieteni sau rude.

Nu stii niciodata in ce situatii poti sa te gasesti. S-a intamplat de multe ori ca oameni sa ramana inzapeziti pe autostrada zeci de ore. Bateria unui smartphone poate sa „moara” in cateva ore, un SpareOne, pastrat in masina pentru urgente, nu strica deloc.

Ambalajul in care vine telefonul este rezistent la apa si pluteste. In cazul unei inundatii poti in continuare sa te bazezi pe el. Telefonul are inauntru si un pin care se potriveste perfect cu sertarul de sim al iPhone-ului, plus un adaptor de micro sim. In alte cuvinte are tot ce-ti trebuie ca sa-ti poti folosi cartela din iPhone (sau orice alt smartphone cu micro sim). Dar partea cea mai tare este ca nu ai nevoie deloc de sim ca sa suni la 112.

Desi nu are display (ceea ce arata ca un display este pur si simplu un geam prin care vezi bateria), se pot programa 9 numere in memoria telefonului.

SpareOne se vinde pentru cam 100 de dolari. Livrarea catre Romania costa cam 15 dolari si dureaza in jur de 20 de zile. Eu zic ca merita, chiar daca sper ca nu va fi niciodata nevoie de el 🙂

Published in sfaturi

2 Comments

  1. Sergiu Sergiu

    Cred ca talk time’ul de 10 ore a fost gandit pentru cei care nu sunt cu prietena si trebuie sa dea explicatii de ce au telefonul personal inchis :))

    • La genul asta de urgenta nu m-am gandit :)) dar da, daca trebuie sa explici de ce esti prins in zapada pe dn1 de 16 ore, poate devni util :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami