Skip to content →

Se zvoneste ca noul Xbox va necesita o conexiune permanenta la internet, Adam Orth de la Microsoft spune „Deal with it”

Au aparut zvonuri pe internet conform carora urmatoarea consola Microsoft Xbox va necesita o conexiune permanenta la internet pentru a functiona. Aparent, daca internetul cade, chiar si pentru cateva minute, consola va inchide jocul pe care-l joci. Chiar daca nu este vorba despre un joc online.

Xbox
Xbox

Miscarea ar fi stupida. Diablo III si Sim City au incercat aceeasi strategie si rezultatele au fost dezastroase. Exista multe zone in care conexiunile de internet nu sunt foarte stabile (mai ales in afara Romaniei, ca noi avem net bun). Si chiar si in cele mai bune zone, internetul mai cade.

Atunci cand netul cade multi se joaca jocuri care nu sunt online. Toate jocurilor de pe consolele Xbox au acum un mod „single player” care prinde foarte bine atunci cand n-ai internet.

Aparent cei Microsoft nu pricepe asta si, intrun posibil efort de a combate pirateria, vor ca toate jocurile, chiar si cele „single player” sa necesite o conexiune la internet.

Ce-i drept, Diablo III, Starcraft II si noul Sim City sunt piratate mult mai putin decat versiunile lor anterioare. Variantele „pirat” nu mai sunt identice cu cele originale, suferind foarte multe modificari pentru a putea functiona fara internet. Multi gameri nu se multumesc cu o experienta „asemanatoare” asa ca decid sa cumpere jocul.

In mod normal nu s-ar vorbi prea mult pe tema asta. Pana la urma este doar un zvon. Toata valva se face asupra faptului ca Adam Orth, Creative Director la Microsoft Studios a dat dovada de o totala lipsa de respect pe Twitter pe aceasta tema.

Directorul a spus ca nu pricepe de ce lumea nu vrea un Xbox permanent conectat. Cu o lipsa totala de respect (care probabil a cauzat cateva atacuri de panica in departamentul de PR al Microsoft), a spus pur si simplu „Deal with it”. Un utilizator a incercat, politicos, sa-i explice ca nu peste tot sunt conexiuni bune, dar Adam Orth a spus ca nu pricepe de ce s-ar muta cineva in „acele zone”. Ceea ce nu face nici un sens. Nimeni nu cred ca vrea sa locuiasca intrun loc in care internetul este prost 🙂 pur si simplu se intampla. Si nu cred ca Microsoft are ca target doar clientii care se intampla sa locuiasca intrun oras cu internet bun.

Reddit a reusit sa surprinda discuta inainte ca Orth sa apuce sa-si inchida contul de twitter:

Adam Orth pe Twitter

Acum nu stiu ce-o fi in capul lui, dar in principiu, cea mai mare greseala pe care poti s-o faci este sa-ti tratezi utilizatorii cu nesimtire si excese de superioritate. Nici macar Apple nu-si permite sa faca chestia asta. Sunt multi clienti Apple nervosi de eliminarea DVD-ROM-ului din noile iMac-uri, sau de schimbarea mufei de iPhone, dar nimeni de la Apple nu le-a spus vreo data „Deal with it”.

E mult mai bine sa spui „acesta este viitorul si noi dorim sa fim cu un pas inaintea tehnologiei”. Inseamna acelasi lucru, e tot un fel de „deal with it” doar ca nu vine si cu o palma peste fata.

Microsoft screws up again in materie de relatii cu publicul… They just don’t get it.

Sursa: Techno Buffalo

Published in microsoft

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami