Skip to content →

Reclama Blackberry de la Super Bowl iti arata ce NU poate sa faca noul Z10

Blackberry a pariat tot pe ultimul sistem de operare anuntat recent: Blackberry 10. Odata cu acest sistem de operare au fost lansate si doua terminale. Blackberry Z10 si Blackberry Q10. Primul din ele, Z10, este speranta companiei. In timpul Super Bowl-ului (campionat sportiv extrem de urmarit in S.U.A.) se deruleaza un adevarat festival al spoturilor TV. Deoarece reclamele au o audienta incredibila, toate companiile pastreaza ce au mai bun special pentru acest moment.

Intr-un spot de 30 de secunde Blackberry a ales sa ne arate ce NU poate sa faca noul Z10. O strategie curioasa tinand cont de faptul ca noul sistem de operare este relativ necunoscut pentru public. Toata lumea stie ca Blackberry are probleme, iar intr-un moment decisiv, compania alege sa nu-si afiseze dispozitivul care ar trebui s-o salveze.

Sunt sigur ca nu s-au gandit la asta, dar totul creaza impresia ca cei de la Blackberry (RIM se cheama acum „Blackberry”) n-ar fi mandrii de telefonul pe care l-au facut. Daca noul sistem de operare este intradevar atat de capabil, atunci de ce sa nu-l vedem?

Sunt fraieri. Blackberry Z10 este un smartphone foarte reusit. Ca hardware as spune ca rivalizeaza cu iPhone-ul. Toate review-urile de pana acum arata un dispozitiv care in sfarsit pune compania in rand cu restul industriei. Mai mult, pentru a compensa pentru numarul mic de aplicatii disponibile, Z10 poate rula si o parte din aplicatiile scrise pentru Android. Experienta nu este exceptionala, dar posibilitatea de a rula aplicatii Android poate fi utila pana cand apar mai multe aplicatii pentru Blackberry 10.

Am putin deja-vu. Am mai vazut odata exact acelasi fenomen. Se intampla inainte ca Palm sa dea faliment. Sa speram ca pentru Blackberry lucrurile vor merge putin diferit.

Cred ca si restul companiei este la fel de indignata de reclama de la Super Bowl ca si mine. Blackberry are niste ingineri exceptionali. Singura problema este CEO-ul lor. Thorsten Heins. Care pare ca pur si simplu „doesn’t get it”.

Va las cu un review al noului Z10. Ca sa vedem ce POATE sa faca:

Published in blackberry smartphone

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami