Skip to content →

Primul clip cu Ashton Kutcher in rolul lui Steve Jobs

In Aprilie urmeaza sa apara filmul despre ascensiunea lui Steve Jobs de la un student care a renuntat la facultata pana la unul dintre cei mai venerati si creativi antreprenori ai zilelor noastre.

Pentru rolul lui Steve Jobs a fost ales actorul Ashton Kutcher. Asemanarea fizica dintre cei doi (mai ales cand Steve era tanar) este izbitoare. Din pacate, asemanarea este singurul lucru pe care actorul si marele vizionar il au in comun.

Ieri a aparut si primul clip cu Ashton Kutcher in rolul lui Steve Jobs:

Ashton Kutcher nu este un actor (extrem de) rau. Dar este mai potrivit pentru roluri de adolescenti in comedii proaste decat pentru a juca un mare antreprenor. Clipul de mai sus imi creaza mai degraba senzatia ca ma uit la o copie proasta a „The Hangover”.

Ashton Kutcher il joaca, la fel ca de obicei pe… Ashton Kutcher. Interpretarea din clip n-are nici o legatura cu tanarul vizionar. Steve Jobs a avut tot timpul un caracter puternic. Chiar si inainte de a fonda Apple. Iar actorul care il interpreteaza pe Steve Wozniak este si mai penibil. Ca sa nu mai vorbim de peruca lui.

Internetul este plin de filme cu Jobs si Wozniak in tinerete. O idee populara, pe care pun pariu ca filmul o va folosi, este ca cei doi erau tocilari fraieri si timizi (mai ales Wozniak) care pana la urma au reusit sa schimbe lumea. Adevarul este cu totul altfel, amandoi au fost, inca de tineri, niste persoane exceptionale. Si amandoi au avut caractere foarte puternice. Wozniak era putin timid, dar nu cand era vorba de tehnologie.

Steve Jobs a creat Apple folosind nimic altceva decat propria sa vointa. L-a convins pe Wozniak sa lucreze impreuna cu el si si-a convins seful de la Atari sa-i gaseasca un investitor. Acel investitor era Mike Markkula, care a fost convins de Jobs sa investeasca 250.000$ in Apple in conditiile in care Jobs si Wozniak lucrau la primul lor calculatorul intr-un garaj, nu aveau experienta in business, nu aveau un studiu de caz sau o cercetare a pietei si urmau sa concureze cu gigantul IBM.

Asta as fi vrut sa vad in clip-ul cu Ashton Kutcher. Din pacate nu cred ca actorul are vreo sansa sa „pull this off”. Dar vom trai si vom vedea.

Published in film

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami