Skip to content →

Politia din Australia avertizeaza soferii sa nu foloseasca hartile Apple

Stim ca hartile Apple au fost un dezastru. In S.U.A. problemele n-au fost asa de mari, dar in restul lumii erorile sunt grave. In Australia alegerea unui traseu eronat nu este doar un inconvenient. Daca o iei pe drumul gresit poti sa te trezesti ca ramai izolat in salbaticie si daca nu ai provizii la tine situatia poate deveni fatala.

Apple Maps Australia
Apple Maps Australia

Sunt zone vaste unde temperaturile pot ajunge la 46° C si nu exista nicaieri surse de apa. De aceea politia din Australia sfatuieste soferii sa nu foloseasca hartile Apple.

De cand Apple a renuntat la Google Maps problemele s-au tinut lant. Desi compania a lucrat constant la imbunatatirea propriului sistem de harti inca sunt erori majore.

Poate ca este un sfat bun de urmat si pentru noi. In Romania Apple Maps sunt absolut jenante. Lipsesc orase intregi si nu poti sa gasesti absolut nimic.

Eu inca astept ca Google sa faca o aplicatie proprie de harti pentru iPhone. Initial trebuia sa iasa destul de repede, dar de cand Apple maps s-au dovedit a fi un esec total, Google nu s-a mai grabit sa faca o aplicatie proprie de harti pentru IOS.

Pana atunci exista intotdeauna Nokia Here Maps, sau accesarea Google Maps din browser.

Oricate scuze si-ar cere Apple, renuntarea la Google Maps a fost o prostie. Succesul iPhone-ului s-a datorat partial hartilor Google. Imi amintesc momentul in care am vazut prezentarea de lansare a primului iPhone, hartile au fost un „selling point”. Ulterior toate telefoanele au avut harti, pe acea vreme aveam un Treo 680 si chiar si pe el am putut sa instalez Google Maps.

Acum iPhone-ul a ajuns singurul smartphone care n-are 🙂

Sursa: techcrunch.com

Published in apple

One Comment

  1. […] de pe iPhone a fost inlocuit de Apple Maps. Noile harti au fost (si sunt) un dezastru. Chiar recent politia din Australia avertiza soferii sa nu foloseasca hartile Apple pentru ca risca sa se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami