Skip to content →

Orange lanseaza servicii de date 4G LTE

Luna trecuta Vodafone anunta ca lanseaza, in premiera in Romania, servicii de date 4G. Aflam atunci ca vitezele mai mari de internet pe mobil puteau fi atinse doar in magazinele Vodafone. Cel putin pana in Ianuarie 2013.

Orange 4G
Orange 4G

Azi a venit randul Orange sa lanseze 4G si aflam de la nwradu.ro ca, spre deosebire de Vodafone, zona de acoperire e putin mai mare:

  • Bucureşti – zona centrală şi de nord
  • Zona metropolitană din nordul Bucureştiului
  • Valea Prahovei şi Poiana Braşov
  • Zona Bran-Moeciu


 
Poate nu pare mult, dar este mult mai bine decat Vodafone.

Anuntul de pe site-ul Orange este putin vag si se pare ca nici operatorii de la serviciul de relatii cu clientii nu cunosc mult mai multe. Unul dintre ei ma asigura ca vitezele 4G pot fi atinse si cu telefoanele mobile compatibile, nu doar cu „modem-uri sau tablete” asa cum scrie pe site.

Aparent, chiar in acest moment reteaua a devenit operationala in Timisoara si se lucreaza intens si in Bucuresti. Angajatii Orange cu telefoane compatibile au serviciul activat si il testeaza. Despre abonatii Orange in schimb n-am reusit sa aflu nimic. Nici cum se activeaza si nici daca exista costuri suplimentare.

Tot ce pot sa va spun este ca angajatii Orange cu care am vorbit erau foarte entuziasmati 🙂 deci poate este cazul sa fim si noi.

In cateva zile totul va deveni clar. La fel ca Vodafone, vitezele maxime vor fi de pana la 75 Mbps download și la 37,5 Mbps upload, urmand ca dupa o vreme sa ajunga la 100 Mbps.

Limitarea nu pare a fi una tehnica, ci mai degraba de licentiere a frecventelor necesre.

Published in stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami