Skip to content →

Nu va panicati, Google n-a fost spart

Putin mai devreme accesarea domeniului google.ro ducea catre o pagina neagra cu un mesaj lasat acolo de un hacker: „By MCA-CRB – Algerian Hacker – S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec – To Be Continued ….”

Hacker Message
Atac asupra google.ro – Sursa foto: www.realitatea.net

Serverele Google sunt extrem de securizate. Pana acum nu stiu de vreun caz in care sa fi fost sparte. Atacul de azi n-a fost facut asupra lui Google si este de tip „dns poisoning„.

Fiecre site este gazduit pe o locatie fizica si are un IP. Domeniul unui site este doar adresa si nu reprezinta locatia fizica a site-ului. Intre domeniu si locatia fizica fac legatura serverele DNS.

Atacul de azi a fost facut asupra serverelor DNS practic facand legatura intre google.ro si alta locatie fizica (un server gazduit în Olanda de compania EMango). Locatia reala unde se afla defapt site-ul google.ro (IP-ul: 62.231.75.226) nu a fost afectata.

In alte cuvinte utilizatorii de internet din Romania au fost temporar redirectionati in alta parte. As presupune ca nu toti pentru ca nu toti trecem prin aceleasi servere de DNS.

In configurarea placii de retea puteti seta un DNS fix. In mod normal acesta este dinamic si se schimba. DNS-ul 8.8.8.8 apartine Google, ma indoiesc ca a fost afectat si as intui ca este mai sigur.

Sursa: realitatea.net

Published in google

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami