Skip to content →

Nokia va lansa o aplicatie gratuita de harti pentru iPhone si Android

Oricine a folosit sistemul de navigare de pe un telefon Nokia in ultima vreme stie ca pentru condus este foarte bun. Hartile Nokia sunt considerate a fi punctul forte al telefoanelor Nokia Lumia si motivul pentru care multi oameni aleg sa le cumpere.

Nokia lanseaza propriul sistem de navigatii pe IOS

 

In aceste conditii poate pare ciudat ca Nokia sa ofere acest serviciu gratuit competitiei. Intr-un interviu acordat New York Times, Stephen Elop, director executiv Nokia, spune ca pentru a imbunatati calitatea serviciului de harti acesta trebuie sa fie folosit de cat mai multa lume, cu fiecare cautare si fiecare traseu parcurs de utilizatori, serviciul devine mai bun, din acest motiv Nokia poate beneficia de faptul ca Android si IOS au un numar mare de utilizatori care pot face hartile mai bune.

Dar sa nu ne asteptam ca aplicatia „Nokia Here” sa ofere toate facilitatile pe care le ofera pe terminalele Nokia, pentru a se diferentia si pentru a ramane competitive telefoanele Nokia vor pastra exclusiv o parte din facilitatile de navigare.

Din moment ce hartile Apple din IOS 6 sunt foarte slabe, pentru utilizatorii de iPhone nu poate decat sa fie un lucru bun, mai ales ca aplicatia va putea salva si harti offline, lucru care permite folosirea ei fara acces la internet. Aplicatia va fi lansata in urmatoarele saptamani si va rula pe o platforma HTML 5. Sunt putin ingrijorat de „HTML 5” pentru ca si aplicatia de Facebook de pe iPhone rula initial pe o platforma HTML 5 si stim cu totii cat de greu se misca.

Dar vom vedea.

Update:  Aplicatia este demult disponibila online pe adresa m.here.net! Va sugerez s-o incercati, mai ales pe iPhone daca ati facut update-ul la IOS 6 si nu mai aveti Google Maps.

Update 2: Aplicatia este live si se cheama „Here Maps„.

Published in android apple

2 Comments

  1. Vlad Badoiu Vlad Badoiu

    Sincer eu de la Nokia astept doar focul de artificii in momentul in care va lovi inevitabil pamantul. Fun times 🙂

    • RaduTanasescu RaduTanasescu

      @Vlad Badoiu :)) si-au pus baza in strategia lui Steve Balmer… deci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami