Skip to content →

Niste hackeri romani au furat 25 milioane usd si Zoso nu mai are blog

Ieri, procurorii DIICOT au confiscat serverele unei companii de gazduire prin intermediu careia niste hackeri romani au furat un total de 25 milioane usd. Conform evz.ro printre persoanele implicate se numara si luptatorul de MMA Gheorghe Ignat.

Hackeri

Blogul lui Zoso, si multe altele, au devenit victime colaterale, fiind gazduite incidental pe aceleasi servere. Din fericire se pare ca Zoso avea un backup si blogul sau a fost mutat temporar pe vali.us. Restul este posibil sa nu fi fost la fel de norocosi.

La actiune au participat CIA-ul, FBI-ul si anchetatori din Australia. Trebuie sa asteptam mai multe vesti dar povestea este oricum ciudata, nu stiu ce treaba poate avea un luptator MMA cu frauda online.

Numele companiei de gazduire nu este mentionat. Pana la urma e si corect, probabil ca n-au avut nimic de-a face cu furturile si sunt si ei victime colaterale, la fel ca blogger-ii ale caror site-ui au fost confiscate impreuna cu serverele. Dar mi-ar placea sa stim. Multi oameni au platit cu cardul, daca o grupare de hackeri se folosea de serverele lor, e foarte posibil ca aceste carduri sa fie compromise si macar acei oameni trebuie anuntati.

Surse: refresh.ro, evz.rovictorkapra.ro

Published in stiri

4 Comments

  1. Ciupercutz Ciupercutz

    n-am backup, n-am :((

    • Stai linitit, am inteles ca cei de la compania de gazduire nu au probleme cu legea si ca serverele sunt in Germania (scria Zoso: http://vali.us/temporar/).

      La un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, ar trebui sa recuperezi tot. Pana atunci n-ar strica o gazduire temporara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami