Skip to content →

Momentan guvernul ne spioneaza putin pe Facebook, datele private a doar 36 de romani au fost accesate

Pentru a oferi mai multa transparenta Facebook a publicat un raport in care detaliaza numarul de conturi accesate de fiecare guvern al fiecarei tari pentru primele 6 luni ale lui 2013. Guvernul Romaniei a facut 16 cereri prin care a dorit sa obtina informatii private pentru 36 de conturi.

Facebook MAI likes this
Facebook – MAI likes this

Numarul de conturi accesate este destul de mic in comparatie cu alte tari. Guvernul American, de exemplu, a accesat 21.000 de conturi, un numar impresionant. In Italia si in Germania au fost accesate  2306, respectiv 2068 conturi.

Asta n-ar trebui sa ne faca sa ne simtim mult mai bine. Faptul ca guvernul roman ne spioneaza putin pe Facebook nu este un semn ca tine la intimitatea noastra. Guvernul ne spioneaza de foarte multa vreme pe multe alte cai. Cred ca numarul mic de cereri se datoreaza faptului ca lucrurile la noi pur si simplu se misca greu.

Angajatii Ministerului Afacerilor Interne probabil de-abia invata cum se fac aceste cereri si cum se pot folosi de datele obtinute. Pe masura ce trece timpul ma astept ca numarul de conturi accesate sa creasca, mai ales ca exista peste 5 milioane de conturi romanesti de Facebook.

Este foarte interesant faptul ca Facbook ofera acest raport. Intr-o lume in care intimitatea online nu mai este demult o realitate avem nevoie de transparenta.

Mai mult, trebuie sa ne obisnuim cu idea ca toata activitatea noastra online poate fi monitorizata. Trebuie sa avem grija ce informatii oferim si ce canale folosim pentru asta.

Momentan nu trebuie sa ne facem griji. Pana la urma, daca n-ai facut trafic de arme prin mesaje private pe Facebook n-ai de ce sa-ti faci griji.

Published in internet stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami