Skip to content →

Microsoft scroogled Google

Daca n-ati auzit de campania „Scroogled” lansata de Microsoft, veti auzi sigur in curand. Presimt ca video-ul va deveni viral, dar nu asa cum isi doreste Microsoft:

Campania este cel putin spus… murdara. In principal pentru ca nu spune tot adevarul si incearca sa creeze alta impresia. Este adevarat ca algoritmii Google citesc fiecare mail. Dar un algoritm automat Google nu stie sa faca diferenta intre probleme personale si mail-uri de servici si nici nu stie sa identifice informatii sensibile. Acei algoritmi doar cauta cuvinte cheie pentru publicitate.

In alte cuvinte nimeni nu violeaza intimitatea utilizatorilor de Gmail. Pe un algoritm il lasa rece discutiile personale. Nici macar nu le percepe. Iar ce n-au spus cei de la Microsoft este ca nici o persoana reala de la Google nu poate citi mail-urile nimanui. Decat daca sunt fortati legal sa o faca in cadrul unei anchete si in urma prezentarii unui mandat.

Mai mult, chiar si cand autoritatile se prezinta cu mandate, Google are o armata de juristi care cauta orice portita legala care sa le permita sa NU ofere autoritatilor acces la ceea ce vor, sau cel putin sa limiteze accesul cat pot de mult.

Google lupta activ pentru protejarea intimitatii utilizatorilor sai. Ceea ce nu stiu daca pot sa spun despre Microsoft.

Ma amuza si sfarsitul reclamei: „We don’t go through your emails to sell ads”, pai bine bine, si atunci pentru ce umblati in mail-urile noastre? Nicaieri in reclama Microsoft nu face afirmatia ca mail-urile din conturile lor nu sunt accesate.

Nici nu cred ca va trebui ca Google sa emita un raspuns. Cu o simpla cautare pe Google (sau chiar pe Bing), oricine poate sa afle ca reclama e disimulatoare.

Microsoft scroogled up real bad.

Surse: The Verge, refresh.ro

Published in google microsoft

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami