Skip to content →

Mark Zuckerberg si Sergey Brin creaza un „Premiu Nobel” de 15mil USD pentru descoperiri medicale

Mark Zuckerberg, Sergey Brin, Art Levinson (de la Apple) si multe alte personalitati din Silicon Valley si-au unit fortele pentru a crea un echivalent al premiului nobel axat pe cercetare medicala.

Mark Zuckerberg Sergey Brin
Mark Zuckerberg & Sergey Brin

In fiecare an 5 oameni de stiinta care vor contribui decisiv la vindecarea unor boli incurabile sau la imbunatatirea standardului de viata vor primi, fiecare, cate 3 mil USD.

Premiile au scopul de a transforma oamenii care vindeca boli incurabile in eroi. Sergey Brin spune ca nu i se pare normal ca un sportiv de performanta sa castige mai mult decat un doctor care vindeca o boala incurabila.

Desi avem tehnologii care ne permit sa intelegem natura universului exista inca multe boli de care absolut nimeni nu este ferit. Steve Jobs n-a resusit sa invinga cancerul cu 11 miliarde USD in banca. Este adevarat ca a intarziat tratamentul si nu a urmat indicatiile doctorilor in legatura cu alimentatia, dar povestea sa demonstreaza ca nimeni nu este imun.

Ma astept ca aceste premii sa creasca. In mod sigur initiativa va fi preluata si de alti miliardari.

Bill Gates, de exemplu, s-a retras de la conducerea Microsoft special ca sa se poata concentra pe filantropie. A facut eforturi considerabila pentru a eradica malaria in mai multe state africane, are nenumarate initiative de caritate peste tot in lume si acum, mai nou, finanteaza cercetarea pentru o centrala nucleara care va putea produce energie consumand deseuri de la actualele centrale. Proiectul ar putea rezolva doua probleme, cea a deseurilor nucleare si cea a nevoii de energie ieftina.

Se pare ca doar miliardarii din Silicon Valley sunt capabili sa rezolve problemele omenirii 🙂 eu unul sincer le multumesc pentru asta.

Published in stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami