Skip to content →

Larry Page – CEO-ul si co-fondatorul Google spune ca Facebook nu face o treaba foarte buna

Larry Page nu prea acorda interviuri si atunci cand face asta, in genral nu ataca agresiv competitia. Intrebat despre Facebook, Larry Page a spus ca este o companie puternica pe nisa ei, dar ca fac o treaba foarte proasta cand vine vorba de produsele lor.

Larry Page
Larry Page

Mi se pare foarte amuzant ca tocmai Larry Page sa faca aceasta remarca. In ultimii ani produsele Google au suferit schimbari majore. Ceea ce este si normal, online-ul este intr-o continua evolutie. Problema este ca, din punct de vedere design-ului si al usurintei de utilizare (per total user experience), produsele Google au fost din ce in ce mai slabe. Foarte multa lume sa plange ca Youtube este constant re-aranjat si nu intr-un sens bun. Interfata Gmail este din ce in ce mai greu de urmarit. Iar Google + este un dezastru total (de asta nici nu-l foloseste nimeni).

Are si Facebook problemele lui. Din cand in cand nu functioneaza corect: se mai intampla ca wall-ul sa nu se incarce mai departe, poti sa primesti o notificare dar poza sau postul care a generat-o sa nu fie inca disponibil, s.a.m.d. Dar in comparatie cu Google + cel putin, Facebook este un produs mai bun.

Acum, e drept ca Larry Page s-a intors recent pe pozitia de CEO. Multa vreme n-a condus el compania si este foarte posibil ca multe din problemele serviciilor Google (care pana la urma nu sunt asa severe) sa fie rezolvate in viitorul apropiat.

Larry a mai spus ca nu doreste sa faca imbunatatiri minore. CEO-ul este de parere ca 10% nu este suficient, pentru a ramane competitiv in piata un produs trebuie imbunatatit nu cu 10% ci de 10 ori . Poate urmeaza sa vedem exact asta. (Suna familiar? Asta pentru ca face parte din discursul lui Guy Kawasaky despre ce a invatat de la Steve Jobs)

As avea mult mai multe de comentat, dar as vrea sa vad interviul intreg inainte. Pana atunci stiu doar ce-a scris The Verge.

Published in google

4 Comments

 1. „Iar Google + este un dezastru total (de asta nici nu-l foloseste nimeni).”

  cine a scris tampenia asta?

  • Nu cred ca e un mare mister. Blogul se cheama „Radu Tanasescu”. Articolul nu este semnat de un guest deci exista o singura persoana care ar fi putut sa scrie ca Google + este un dezastru total de usability si user experience. Nu e nevoie sa fii un geniu ca sa te prinzi.

   Si da, in afara de cativa oameni si multe companii care spera sa se marketeze pe Google +, nimeni nu-l foloseste.

   • omule, ai si nu dreptate.

    Initial am crezut ca ai preluat articolul de undeva dar daca l-ai scris tu atunci ma vad nevoit a face cateva afirmatii suplimentare.

    Sper ca esti constient de nivelul de prostie existent in lume in general. Google+ ofera o varianta curata si sigura de a afisa date persoanale pe internet in timp ce Facebook permite prea usor accesul la informatii. Stiu, are si facebook setari de securitate dar din cauza popularitatii serviciul este mult mai vulnerabil la atacuri decat google+.

    Facebook este un trend scapat de sub control in care toti prostii adera. Facebook este Vama Veche. Google+ este Sf. Gheorghe.

    Oh la dracu, desconsidera tot ce am scris. Faptul ca am cont pe google+ ma face la fel de tampit si pe mine si ma baga in oala celor care tin sa aiba o personalitate online.

    Bravo Radu.
    Numai bine.

    • Nu neg nimic din ce ai scris 🙂 mai putin faptul ca Facebook a scapat de sub control. Pana acum mi se pare ca au reusit sa mentina controlul destul de bine. Faptul ca multi oameni il folosesc nu poate decat sa fie bine pentru Facebook.

     Aveam discutia asta si cu un prieten care imi spunea „facebook e pentru prosti, nu vezi cati idioti au cont?”, raspunsul meu la asta a fost: „toata lumea are cont pe facebook, in viata de zii cu zii intalnesti multi oameni care nu-si folosesc intens creierul, aceeasi proportie se pastreaza si pe facebook”.

     Dar eu nu vorbeam de asta 🙂 vorbeam de faptul ca interfata Google + e confuza si greu de folosit. „Greu” e un cuvand poate prea greu :), dar in orice caz Google + este mai putin intuitiv pentru majoritatea oamenilor decat Facebook. And this was the whole point 🙂 inainte sa se ia de altii Larry Page ar trebui sa se mai uite si la el in curte.

     De avut dreptate are dreptate. Facebook mai da gherle, servicii din facebook (cum ar fi mesageria) cad constant si tot asa.

     E Google + un serviciu bun? Sigur ca e. Dar misiunea de a acapara Facebook este foarte grea, si cu o interfata (oarecum) contra-intuitiva misiunea e imposibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami