Skip to content →

Joaca Atari Breakout in Google Image Search!

Google.ro contine tot felul de surprize sau cum le spune in engleza: „easter eggs”. Mici evenimente ascunse care apar doar atunci cand faci anumite cautari. Google stie sa se invarta daca faci cautarea „do a barrel roll„, sau sa se incline usor daca scrii „tilt„. De azi, daca te apuci sa cauti imagini despre „atari breakout” poti sa joci jocul original care poarta acelasi nume. (ATENTIE! Jocul are un volum puternic.)

Google - Atari Breakout
Google – Atari Breakout

Atari Breakout este un joc conceput de Atari pentru a crea o versiune single player a faimosului Pong. Breakout a fost dezvoltat in 1975 de Steve Wozniak. Steve Jobs (inainte sa creeze Apple) lucra la Atari si a fost provocat de Al Alcorn sa programeze jocul in doar 4 zile. La acea vreme progrmarea jocurilor necesita utilizarea unor cip-uri. Alcorn i-a promis lui Jobs ca ii va da 750$ pentru programarea jocului plus 100$ pentru fiecare cip economisit sub un maxim de 50.

Wozniak a creat jocul in doar 4 zile si a folosit doar 42 de cip-uri. Ulterior Atari a re-programat jocul pentru ca design-ul lui Wozniak era foarte greu de inteles si de reprodus si au ajuns sa-l asambleze din 100 de cip-uri.

Dintre toate „easter egg”-urile ascunse in motorul de cautare Google acesta este cel mai complex. Functioneaza exact ca jocul original si poti chiar sa-ti publici scorul pe Google +.

Breakout a fost un joc incredibil de popular si a fost re-publicat in tot felul de forme, cum ar fi faimosul Bricks de pe terminalele mai vechi Blackberry.

Aveti grija. E foarte contagios 🙂

Jocul original arata cam asa:

Atari Breakout

Published in fun gaming google

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami