Skip to content →

Ionut Budisteanu este castigatorul concursului “Intel International Science and Engineering Fair”

Intel International Science and Engineering Fair este cea mai mare competitie internationala preuniversitara de stiinta si inginerie. Elevi din mai mult de 1500 de scoli si licee din 70 de tari concureaza in fiecare an prezentand idei inovatoare. Ionut Budisteanu (varsta: 19 ani) este castigatorul premiului cel mare in valoare de 75.000$ pe langa care a mai castigat si alte patru premii in valoare de 14.000$.


Momentul in care Ionut Budisteanu a fost anuntat castigator.

Premiul castigat de Ionut a fost acordat pentru un sistem de inteligenta artificiala simplu si ieftin care poate conduce o masina. Tot sistemul ar costa undeva in jur de 4000$ si este comparabil cu sistemul dezvoltat (in paralel) de Google ca performante.

Dealtfel la varsta de 16 ani Ionut Budisteanu a si refuzat un post la Google. Multi n-ar ezita sa accepte un asemenea job, dar daca stai sa te gandesti putin munca lui Ionut este mult mai importanta si mai valoroasa decat un simplu job.

Mai ales dupa victoria de anul acesta de la Intel International Science and Engineering Fair, Ionut poate gasi usor un investitor dispus sa-i ofere toti banii de care are nevoie pentru a-si finaliza cercetarea. In California, de exemplu, exista venture capitalists care probabil deja alearga dupa el.

In loc sa lucreze la Google poate avea propria sa companie care, ulterior, va valora mult mai mult decat un post la orice gigant IT.

Pe zoso.ro gasiti si cateva citate din interviul acordat de Ionut pentru wall-street.

Sper doar sa nu ramana „university researcher” asa cum isi doreste 🙂 in fruntea unei mari companii poti realiza mult mai multe decat in laboratorul de cercetare al unei universitati. Dar nu cred ca trebuie sa ne facem prea multe griji. Ionut pare genul de om care stie exact ce vrea si cum sa ajunga acolo.

Published in stiinta stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami