Skip to content →

Fumatul dauneaza grav garantiei Apple

E stire veche, cam din 2009, dar e noua pe la noi. Aparent fumatul nu are un impact negativ doar asupra sanatatii. Si produsele Apple „sufera” din cauza nesanatosului obicei.

Apple - Fumatul Interzis

Aparent daca fumezi langa un produs Apple exista riscul ca acesta sa fie „contaminat”, iar inginerii Apple pot sa refuze sa-l repare pe motiv ca nu vor sa se expuna la riscul de a „fuma pasiv”.

Suna stupid, dar este cat se poate de adevarat. Apple tine atat de mult la sanatatea angajatilor sai incat poate refuza reparatia unui echipament defect, chiar daca acesta este in garantie, pentru simplul motiv ca s-a fumat pe langa el.

Va intrebati cum se prind inginerii Apple ca iMac-ul a stat in fum? Simplu: sistemul de ventilatie al dispozitivului este probabil plin de tar daca a fost utilizat in casa unui fumator. Cativa clienti suparati au facut plangeri direct adresate lui Steve Jobs (se intampla in 2009), dar chiar si marele CEO a refuzat sa-i ajute. Stim ca Steve nu se sfia sa raspunda multor plangeri personal si de cele mai multe ori nu ezita sa si ofere o mana de ajutor.

Defapt Apple in general nu refuza repararea in garantie a unui produs, mai mult, daca o anumita linie de produse a avut un defect serios din fabrica, acele produse vor beneficia gratuit de reparatia acelui defect chiar si dupa ce garantia a expirat. In alte cuvinte Apple nu se zgarceste la garantie, lucru care ma indeamna sa cred ca pur si simplu nu le plac fumatorii.

Steve Jobs nu era fumator si nici Tim Cook nu este. Mai toti executivii Apple sunt obsedati de un stil de viata sanatos asa ca pozitia Apple in aceasta privinta nu vine deloc ca o surpriza.

Din fericire pentru fumatorii din Romania la noi in service-urile Apple nu lucreaza ingineri Apple. In Romania nu exista service-uri Apple, sunt doar service-uri autorizate Apple detinute de alte companii. Volumul de vanzari de sisteme Apple este foarte mic si nu cred ca re-seller-ii Apple vor risca sa supere putinii clienti pe care ii au.

Fumatul, oricum, dauneaza sanatatii echipamentelor IT. Mai ales cand vine vorba de sisteme de racire sau de unitati optice. Tar-ul din tigari se depune pe componentele din interior si poate cauza, in timp, probleme.

Published in apple fun

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami