Skip to content →

Facebook testeaza un sistem pay-per-message pentru mesaje private trimise intre straini

Facebook a ajuns la aproape un miliard de utilizatori. Te-ai astepta ca la un asemenea trafic sa nu fie disperati dupa bani. Practic Facebook este acum cel mai mare site de pe internet. Google nu are atat de multi utilizatori inregistrati.

Facebook cash
Sursa imagine: davidenglert.com
Facebook - alte mesaje
Facebook – alte mesaje

Totusi se pare ca cei de la Facebook sunt foarte preocupati de incasari. In aceste momente reteaua sociala a inceput sa experimenteze cu un serviciu pay-per-message care va permite utilizatorilor Facebook sa se asigure ca mesajul lor privat este vizualizat de persoana careia ii este trimis. In acest moment utilizatorii Facebook pot sa ignore total mesajele private care nu vin de la oameni din lista lor de prieteni.

Chiar si cu setarea default o parte din mesajele private venite de la straini sunt redirectionate intr-un tab numit „Other”. Orice mesaj care ajunge acolo nu genereaza o notificare. Practic, daca nu te uiti in mod special in acel tab n-o sa stii niciodata ca acel mesaj ti-a fost trimis.

Facebook - setari mesaje
Facebook – setari mesaje

Cu atat mai mult, daca va deranjeaza mesajele private care provin de la straini puteti seta un filtru si mai strict.

Toate aceste facilitati sunt foarte bune, puteti sa nu fiti deranjati niciodata.

Serviciul pay-per-message, care este acum in teste, poate schimba asta. Practic Facebook va oferi oricui posibilitatea de a plati pentru a se asigura ca mesajul trimis ajunge la persoana vizata. Pentru un euro oricine te va putea contacta indiferent de setarile tale de „privacy”.

Facebook spune ca aceasta miscare va reduce spam-ul. In mod sigur se va intampla si asta, nu stiu cati spam-eri vor plati cate un euro pentru fiecare mesaj trimis. Dar oricum e vrajeala. Sunt 1000 de metode de a reduce spam-ul care nu implica introducerea unui serviciu platit.

Nu este neaparat un lucru rau, pe majoritatea dintre noi nu ne va afecta. Sincer, nu prea am trimis mesaje private strainilor. Dar tot mi se pare o mizerie.

Published in internet stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami