Skip to content →

Facebook promoveaza agresiv Photo Sync – nu fiti de-acord fara sa va ganditi bine

De ieri, pe aplicatiile Facebook de mobil pentru iPhone si Android, au inceput sa apara bannere care, cu un mesaj foarte relaxat, te indeamna sa activezi Photo Sync.

Facebook Photo Sync
Facebook Photo Sync

Photo Sync incarca automat toate pozele de pe smartphone-ul tau pe Facebook. Imaginile nu sunt imediat publicate, nimeni in afara de tine nu le va vedea decat daca alegi sa le publici. Dar asta nu inseamna ca decizia de a sincroniza pozele din telefon cu Facebook trebuie sa fie una usoara.

Facebook Promotes Photo Sync
Banner Photo Sync – Sursa photo: techcrunch.com

Facebook nu sterge nimic niciodata. Toate pozele tale vor ramane pe serverele lor definitiv. Nu le va vedea nimeni dar vor fi acolo. Daca vrei sa share-uiesti o poza pe Facebook, poti face asta foarte simplu, fara ca Photo Sync sa fie activat. Pentru tine, ca utilizator, beneficiile sunt minime. Pentru Facebook, imaginile tale private reprezinta o sursa imensa informatie pentru data mining.

In plus, nu stii niciodata ce poze urmeaza sa faci. Unele pot fi de o natura foarte intima, altele pot contine imagini sensibile. Nu exista nici un motiv pentru care sa vrei ca toate pozele pe care urmeaza sa le faci sa fie instant urcate pe serverele Facebook. Mai ales ca, in cazul in care se produce o eroare, sau nu esti atent, acele imagini pot fi publicate din greseala.

Sfatul meu este sa nu va grabiti sa activati optiunea. Cel putin pana nu aflam mai multe.

Sursa: techcrunch.com

Published in sfaturi

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami