Skip to content →

Dupa multe greutati, romanii de la ARCA Space inventeaza ArcaBoard, primul hover board adevarat

Compania ARCA Space s-a nascut in Romania, dar au fost fortati de coruptie sa plece in SUA. Acolo au putut sa faca ceea ce aici sistemul nu le-a permis. Si acum, la doar un an de cand au plecat peste ocean, genialii ingineri romani de la ARCA Space lanseaza pe piata primul hover board adevarat. Filmul „Back to the Future Part II” lansat in 1989 prevedea ca in 2015 hover board-urile vor deveni realitate, si ma bucur foarte tare ca cei de la ARCA Space au „indeplinit profetia” prin ArcaBoard.

The Making of ArcaBoard from ARCA on Vimeo.

ArcaBoard este un dispozitiv cu motoare electrice capabil sa ridice o persoana de maximum 110 kilograme la 30 centimetri de sol. Cantareste 82 kg dezvolta 272 de cai putere si poate zbura cu o viteza de pana la 20 km/h timp de 6 minute. Incarcarea dureaza in jur de 35 de minute cu un incarcator optional.

ArcaBoard_opened

Bineinteles ca nu este inca un dispozitiv practic pentru viata de zi cu zi, este un produs clar intentionat celor care vor sa beneficieze de tehnologiile noi cat mai repede. La pretul de $19,900 este o jucarie foarte scumpa care poate zbura foarte putin. Dar este un hover board adevarat si un inceput incredibil de bun pentru acest gen de tehnologie. Fara indoiala autonomia va creste radical in urmatorii ani, si pretul va scadea. Si fara indoiala ca cei de la ARCA Space vor avea destui clienti chiar si pentru modelul actual.

In nu foarte multi ani (mai putin de 5 ani) acest produs poate sa ajunga sa coste sub $5,000 si sa aiba o autonomie de cel putin o ora sau doua, pasul in care bateriile devin mai ieftine si mai capabile este unul care accelereaza din ce in ce mai tare. Si eu intuiesc ca o mare parte din cost sunt chiar bateriile.

Trebuie sa-i felicitam cu totii pe cei de la ARCA Space, si sa speram ca putem sa-i convingem cumva sa se intoarca in Romania. Ar fi foarte interesant sa vedem la ce s-au referit cand au declarat:

ARCA trebuie să se dezvolte însă, dar instituțiile statului din domeniul cercetării, măcinate de corupție, s-au dovedit o piedică pe care nu am putut să o depășim.

ARCA Space mai lucreaza la un avion supersonic si chiar la modalitati de a reduce costurile calatoriilor in orbita.

Published in stiinta stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami