Skip to content →

DIGI 24 si-a luat tzeapa de 1 Aprilie – in mod sigur s-a gasit un tap ispasitor

Airlinestravel.ro a facut o farsa de 1 Aprilie. Mai toata lumea a facut o farsa deci nu e nimic iesit din comun. Era sa-mi iau si eu o tzeapa cu un articol de pe Tech Crunch care anunta ca Facebook a inceput negocierile pentru achizitia aplicatiei Bang With Friends pentru  avea o prezenta mai puternica in zona de dating.

DIGI 24 - pacalit de 1 Aprilie
DIGI 24 – pacalit de 1 Aprilie

Scriam deja un articol intitulat „Facebook vrea sa ne ajute sa avem aventuri de-o noapte cu prietenii nostrii” cand am inceput sa fac putin research. N-am gasit nici o alta sursa pentru informatia respectiva si am citit articolul mai atent. Undeva in articol scrie ca Facebook sa pregateste sa combata un serviciu similar pe care Google planuieste sa-l lanseze intitulat „Google Fu*k Now” si in acel moment totul era evident.

Ca si Tech Crunch, Airlines Travel a lasat indicii in articolul lor conform carora este vorba de-o tzeapa. Dar asta nu a impiedicat un editor de la DIGI 24 sa preia stirea. Cu putin research puteai chiar sa ignori indiciile din articol si tot nu era greu sa te prinzi ca stirea este o pacaleala. Trebuia bineinteles sa ai putine cunostiinte despre aeronautica, dar nimic iesit din comun. In principiu trebuie doar sa ai vointa si sa-ti iubesti job-ul ca sa n-o dai in bara.

Nu stiu nimic despre redactia DIGI 24 sau despre conducerea companiei. Ce urmeaza sa scriu este o pura banuiala, imi cer scuze in avans daca gresesc si promit sa includ completari in articol daca primesc orice fel de informatie care sa ma contrazica, dar cred ca lucrurile s-au desfasurat fix asa:

In mod sigur undeva la DIGI 24 un sef nervos tipa la un angajat acum. Angajatul care a facut greseala de a publica articolul. Probabil ca se tipa la un singur angajat si nu la mai multi. In general pentru producerea unei greseli trebuie sa esueze in lant mai multe persoane, dar nu conteaza asta. Tap ispasitor sa fie.

Vina este evident a conducerii. Mediul si mentalitatea pe care le-au creat acolo au produs acest rezultat. Dar ce conteaza? Dam afara un fraier, sau macar ii taiem din salariu si clar totul va fi mai bine.

Redactia de la DIGI 24 pare plictisita. Aproape toti care s-au angajat acolo aveau vise mari si au pornit cu entuziasm. Dar dupa nu foarte multa vreme s-au resemnat. Sunt obositi si grabiti. N-au timp sa verifice articole si nici pe ei n-are nimeni timp sa-i verifice. Poate o parte din ei sunt platiti corect, dar in mod sigur multi sunt platiti prea putin.

E usor sa dai vina pe angajatul care a avut ghinionul ca fix in dreptul lui sa se rupa lantul slabiciunilor. Dar pana la el s-au produs greseli mult mai mari. O eroare, intro echipa, nu apare niciodata din cauza unui singur om. Este intotdeauna o insiruire de probleme succesive. Unii manageri stiu asta. Majoritatea nu.

N-am nimic cu DIGI 24, ce-am scris despre ei este valabil pentru foarte multe companii. Din pacate managementul prost este una dintre cele mai mari probleme ale online-ului din Romania. Nu piata. Nu economia si nici lipsa de studii superioare in domeniu (adica oameni „calificati”).

 

Published in internet probleme

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami