Skip to content →

Despre ceea ce nu vedeti la televizor

Dupa sase zile consecutive in care mii de protestatari au iesit seara de seara in strada, inca exista oameni care habar nu au ce se intampla. Daca nu intrii des pe Facebook sau nu ai cont deloc ti-e imposibil sa afli despre ampla miscare impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana.

Proteste Rosia Montana
Proteste Rosia Montana – Foto: Cristian Vasile – www.igu.ro

Chiar si aseara (Vineri 6 Septembrie), ziua in care nationala Romaniei s-a intalnit cu nationala Ungariei, aproximativ 2000 de oameni au iesti in strada. In ciuda acestui fapt romanii care se informeaza strict de la televizor ori nu stiu ca in capitala (si alte orase precum Cluj si Brasov) se intampla ceva, ori nu sunt constienti de amploarea protestelor.

Din fericire pentru noi, utilizatorii de internet, Vlad Petri (un cunoscut fotograf si realizator de scurt metraje) a documentat excelent fiecare zi a protestelor. A facut filmari in toate momentele si a surprins perfect exact ce se intampla in aceste zile prin Bucuresti. Va invit sa urmariti ceea ce nu vedeti la televizor:

 

Ziua 1 – 1 Septembrie 2013 (aproximativ 4000 oameni)

Ziua 2 – 2 Septembrie 2013 (aproximativ 2000 oameni)

Ziua 3 – 3 Septembrie 2013 (aproximativ 2000 oameni)

Ziua 4 – 4 Septembrie 2013 (aproximativ 2000 oameni)

Ziua 5 – 5 Septembrie 2013 (aproximativ 2000 oameni)

Ziua 6 (ieri) inca n-a fost publicata, dar va aparea in cursul zilei de azi. Dupa ce ati urmarit imaginile de mai sus nu va intrebati oare de ce n-ati vazut nimic de genul asta la televizor? De ce Antena 3 sustine ca ieri au fost doar 200 de oameni cand alte televiziuni ii contrazic?

Eu sunt scarbit de atitudinea pe care o are o parte din presa. Ma asteptam la mai mult de la ei si sper ca audienta sa le scada ca urmare a acestei nesimtiri. Pana la urma asa putem sa taxam o televiziune care isi bate joc de noi. Nu o mai urmarim. Si o sa-i doara mult mai tare decat orice insulta.

Published in stiri

3 Comments

 1. Ghest Ghest

  Antena 3 are interzis de la Felix. Romania TV are si ea interzis de la Ghita. Imi pare ca si TVR este alaturata celor doua(din ce am citit). Daca ar fi fost acest protest pe vremea lu’ Boc se mutau antenistii in strada cu al lor cor de Chireaci, Ciuvici si Ciutaci.

 2. Ghest Ghest

  Antena 3 are interzis de la Felix. Romania TV are si ea interzis de la Ghita. Imi pare ca si TVR este alaturata celor doua(din ce am citit). Daca ar fi fost acest protest pe vremea lu’ Boc se mutau antenistii in strada cu al lor cor de Chireaci, Ciuvici si Ciutaci.

  • Oricare le-ar fi motivele, aceste televiziuni mi-au demonstrat ca, daca le urmaresc exclusiv, pot fi 2000 de oameni in strada fara ca eu sa aflu.

   In aceste conditii de ce le-as mai urmari? Cine stie cate s-au mai intamplat fara ca (aproape) nimen sa nu afle.

   Prefer de-acum in colo sa ma informez pe alte cai. Si sper ca nu sunt singurul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami