Skip to content →

Cum sa faci donatii gratis pe Facebook

Cred c-am vazut cu totii mesajele de pe Facebook care contin o poza cu un copil mutilat sau un om suferind. De multe ori acele mesaje sunt insotite de instructiuni, pretinzand ca ofera donatii pentru fiecare like sau share.

Donatii
Donatii – Sursa foto sxc.hu

Bineinteles ca sunt false. Un like nu valoreaza nimic, un share la fel. Facebook nu face donatii in functie de cat de mult se raspandeste poza. Daca Facebook ar face donatii, ai afla direct de la ei si pot sa-ti garantez ca nu vor dona in functie de numarul de share-uri.

Aceste mesaje circula inca de pe vremea cand Yahoo Messenger era tanar. Tampenii de genul „Yahoo doneaza un euro, daca nu dai mai departe n-ai inima”, sau clasicul mesaj cretin „Yahoo se inchide daca nu dai mai departe”. Nici unul din aceste mesaje n-a fost vreo data adevarat si totusi lumea inca le da mai departe.

Ar fi frumos sa putem salva lumea cu un simplu share, dar nu se va intampla niciodata. Singurul mod de a ajuta este chiar sa donezi bani. Nici macar nu este nevoie de foarte multi bani. Echivalentul unui meniu McDonalds poate salva vieti.

Exista multe initiative online care te pot ajuta sa donezi:

 1. pentru copiii bolnavi de cancer exista Asociatia P.A.V.E.L.
 2. pentru copiii neajutorati exista Crucea Rosie
 3. initiativa imparte.ro de la Vel Pitar iti arata cum pot dona bani si chiar sange pentru numeroase cauze

 
Sunt multe moduri in care poti sa ajuti. Ideal ar fi sa donezi bani, dar daca nu poti si chiar vrei sa salvezi lumea cu un share, da share la unul din aceste trei site-uri, sau oricare altul care accepta donatii pentru un scop nobil. O poza pe Facebook nu valoreaza nimic.

Daca mai stiti si alte initiative de acest gen va rog sa le lasati in comentarii, le includ imediat in articol.

Published in sfaturi

6 Comments

 1. elena elena

  Cred ca multi sunt de acord cu tine. Cu toate astea, vorbind de like-urile in campanii de donatii, nu e chiar totul bullshit. De regula se incheie o conventie intre brand si un ONG iar like-ul are o valoare numerica ce se transforma efectiv in bani. Ceea ce dupa mine e ok. E si facebook ul un mijloc prin care poti sa tragi atentia…si foarte la indemana…:)

  • Eu vorbeam de pozele cu copii mutilati care se invart pe facebook fara a fi asociate cu nimic.

   Chiar, eu n-am auzit de astfel de campanii 🙂 poti sa lasi un link? Cred c-ar putea sa-i ajute pe unii oameni sa faca diferenta intre ceva real si o porcarie.

 2. jonny boschete jonny boschete

  Eu as face o super campanie de strans fonduri, cu care sa cumpar pistoale si gloante. Apoi i-as da fiecarui suferind un pistol si un glont. Rezultatul ar fi eliminarea majoritatii inutile – oameni care au renuntat demult la viata, si uita ca in primul rand ei trebuie sa se ajute singuri. Campaniile urmatoare ar fi mai productive. Donezi cui trebui, pct.

  • Uite unde se ascunde urmatorul Hitler :)) pai eu ce-am link-uit acolo ma? Sunt campanii care strang donatii fix pentru ce trebuie.

   Si vizavi de oamenii inutili, mai bine ii inveti sa fie utili, si-asa ai scapat de problema si te-ai ales si cu niste oameni cu care poti sa faci o treaba 😛

  • Speranta Moare Ultima. Speranta Moare Ultima.

   Incepe cu tine. Boschete…Cap ai, Minte ce-ti mai trebuie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami