Skip to content →

Copiii lui Bill Gates isi doreau iPad-uri si Macbook-uri de craciun, dar au primit tablete Microsoft Surface

In cadrul unei emisiuni de pe postul Radio 4 din U.K. Melinda Gates, sotia lui Bill Gates, a fost intrebata daca cele doua fiice si fiul cuplului Gates au cerut produse Apple de Craciun. Melinda a raspunsa ca, da, normal ca au cerut, toti copiii isi doresc un iPod, sau un iPhone in ziua de azi. Din pacate pentru copiii din familia Gates, Bill nu cumpara produse Apple. In loc sa primeasca iPad-uri si Macbook-uri, au primit tablete Microsoft Surface.

Bill Gates iPad
Bill Gates iPad

Este amuzat sa te gandesti ca, desi tatal lor are cateva miliarde de dolari in banca, n-au primit ce si-au dorit de craciun. Multi copii cu parinti mult mai saraci au facut astfel de cadouri. Acum nu spun sa le plangem de mila, cand eram copil, de craciun, visam la cea mai mica varianta de cutie lego, nu la un Macbook Pro de 13.000 de RON.

Melinda a spus ca ea si sotul ei, Bill Gates, n-au nimic cu produsele Apple, dar ca nu vede de ce ar investi in competitie.

Steve Balmer, actualul CEO Microsoft, a fost si el intrebat intr-un interviu (acum ceva vreme) daca si copiii lui isi doresc produse Apple, dar, si el a spus ca nu permite asa ceva. Balmer a fost oarecum fair play, spunand ca atunci cand copiii lui isi vor castiga banii proprii pot sa-si cumpere ce vor. Dar el din banii lui, nu cumpara iPad-uri.

Pe undeva ii inteleg pe amandoi, Steve Balmer si Bill Gates sunt co-fondatorii Microsoft. Daca presa ar afisa fotografii cu copiii lor folosind produse Apple actiunile Microsoft ar scadea, probabil, instant. Pe langa asta, ar fi o recunoastere a faptului ca produsele Apple sunt mai bune.

Ce ma amuza este faptul ca, aparent copiii co-fondatorilor Microsoft par a avea mai multa minte decat ei. Inteleg de ce produsele Apple sunt mai bune si le vor. Steve Balmer si Bill Gates n-au inteles niciodata de ce oamenii prefera mai mult produsele Apple. Microsoft este lider modial cand vine vorba de sisteme de operare datorita unui excelent model de afaceri. Primele versiuni de Windows au fost absolut mizerabile, de-abia de la Windows 3.1 lucrurile au inceput sa se aseze. Mac OS, si multe alte sisteme de operare de care multa lume nici n-a auzit (cum ar fi OS2) au fost mult mai bune. Microsoft a castigat prin strategie, nu prin calitate.

Steve Balmer a ras cand Apple a lansat primul iPhone, spunand ca n-are nici o sansa sa prinda… stim cu totii ce a urmat.

Desi e amuzant sa vorbesti despre cadourile primite de copiii celor doi multi miliardari, o mare parte din presa online exagereaza. Chiar nu trebuie sa le plangem de mila, tabletele Surface nu sunt chiar atat de rele 🙂

Published in microsoft

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami