Skip to content →

Contul de Twitter al companiei Burger King a fost spart de Anonymous si brand-uit cu logo-ul McDonalds

Putin mai devreme contul companiei Burger King de pe Twitter fusese complet „re-brand-uit” cu logo-ul McDonalds si cu un „mesaj oficial” care anunta ca Burger King tocmai a fost cumparat de McDonalds. Twitter a dezactivat imediat contul, dar nu au reusit sa-l restaureze total. Burger King a trecut de la 96682 de fani la doar 1831. Mai mult, toate elementele de branding ale paginii au fost pierdute.

Profilul Burger King dupa ce a fost spart de Anonymous
Profilul Burger King dupa ce a fost spart de Anonymous

Pana la aceasta ora (19 Februarie 2013 01:15 AM) contul Burger King nu a fost restaurat complet. Pe profil inca apar mesaje postate de Anonymous. Unul din ele raspunde unei glume care spune ca parola contului de Twitter era „whopper123”:

In timp ce unul din conturile oficiale twitter Anonymous remarca faptul ca echipa de social media a companiei nu are o zi foarte buna:

Iar acesta este profilul Burger King acum:

Profilul Burger King imediat dupa ce a fost partial restaurat
Profilul Burger King imediat dupa ce a fost partial restaurat

Pe acelasi cont twitter Anonymous nu apar motivele pentru acest atac. Mai mult contul in sine nu revendica atacul ci doar il raporteaza. Ca de obicei Anonymous lucreaza descentralizat. O parte a gruparii poate sa nu aiba nici o legatura cu actiunile unui grup de indivizi care fac parte din ea.

Este posibil ca totul sa aiba legatura cu o poza postata anul trecut de un angajat Burger King pe site-ul 4chan.org (locul in care s-a nascut gruparea Anonymous). In imagine, presupusul angajat sta incaltat cu picioarele in doua cutii de salata. Membrii gruparii Anonymous au identificat repede locul unde a fost facuta poza prin intermediul informatiilor scrise de GPS in momentul in care a fost facuta si au trimis datele catre oficiali ai companiei Burger King.

Salata de la Burger King
Imaginea cu angajatul Burger King care a provocat Anonymous in 2012

Este posibil ca atacul de azi sa fie legat de acest incident. Desi este, in acelsi timp posibil, sa nu aiba nici o legatura. Va trebui sa asteptam si sa vedem.

Si eu sunt suparat pe Burger King. Pentru ca au plecat din Romania. As fi mancat un triplu whopper acum… cu extra bacon… si sos barbecue…

UPDATE: Anonymous neaga implicarea in atac, doua conturi separate ale gruparii sustin ca intradevar contul Burger King a fost spart, dar nu de ei:

Published in internet

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami