Skip to content →

Cisco si iRobot lanseaza AVA 500, un nou robot pentru teleprezenta… la fel de ridicol ca in serialul Big Bang Theory

V-ati intrebat vreo data cum ar fi sa puteti participa la intalniri oriunde pe glob fara macar sa parasiti propria casa? Aparent cei de la Cisco s-au intrebat. Si-au si venit cu o solutie. AVA 500 este un robot echipat cu display, boxe, microfoane si se poate deplasa oriunde intr-o cladire de birouri:

Robotelul este ghidat de algorimti AI si exploreaza singur cladirea atunci cand nu este folosit pentru a invata traseele cele mai scurte catre salile de conferinta.

Un manager situat pe cealalta parte a globului poate acum sa-si spioneze subalternii intr-un mod cat se poate de bizar. Faptul ca robotelul se deplaseaza si singur va stresa, probabil, multi angajati care niciodata n-o sa stie exact daca tocmai se uita seful la ei, sau pur si simplu saracul robotel exploreaza autonom cladirea.

Suntem demult obisnuiti cu video conferintele. Au devenit cat se poate de naturale. Dar ceea ce face acest robotel este putin ciudat si cumva nefiresc. In mod sigur, in subconstientul oamenilor care vor comunica prin intermediul lui persoana din spatele ecranului va fi cumva asociata cu robotelul in sine. Una este sa privesti un manager pe un ecran de proiector, si alta e sa-l vezi pe un display care se plimba, intr-un mod stangaci si cu o oarecare dificultate, prin birou.

De ce ai plati enorm de multi bani ca sa arati ridicol cand poti face o videoconferinta prin telefonul mobil?

Cred ca autoritatea celor care il vor folosi va avea de suferit 🙂 este imposibil sa nu fii luat la misto cand te plimbi prin birou cu asa ceva.

Big Bang Theory, celebrul serial de comedie, ne-a aratat exact care sunt problemele pe care le are un asemenea dispozitiv, cei de la Cisco probabil n-au prins aluziile din serial, ca restul dispozitivului pare exact copiat de-aici (episodul este mult mai vechi decat AVA 500):

Published in stiinta stiri

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami