Skip to content →

CEO-ul RIM are impresia ca te poate convinge sa-ti cumperi un Blackberry in mai putin de un minut

RIM, compania care produce terminalele Blackberry trece prin momente grele, acum cativa ani se batea cu Nokia pentru locul intai in piata smartphone-urilor, astazi topul vanzarilor arata cu totul altfel, Samsung ocupa locul intai la nivel global cu 32,6% urmat de Apple cu 16,9%. Nokia ocupa locul trei cu doar 6.6% din toate smartphone-urile vandute in timp ce RIM e undeva in „restul”, avand un procent extrem de mic (date obtinute de pe macrumors.com).

Thorsten Heins RIM Image credits: technobuffalo.com

Cei de la RIM au fost dintotdeauna aroganti dar de aceasta data se pare ca Thorsten Heins (CEO-ul RIM) este total deconectat de realitate. Smartphone-urile Blackberry trec printr-o profunda transformare, sistemul de operare urmeaza sa primeasca un update major, Blackberry 10, despre care compania sustine ca va fi mult mai bun, Heins a declarat pentru New York Times ca usurinta de utilizare imbinata cu modul inovator de afisare al notificarilor ii va ajuta pe reprezentantii magazinelor sa te convinga sa cumperi un terminal care ruleaza Blackberry 10 in mai putin de un minut.

Exact acest gen de aroganta a adus RIM unde se afla astazi, Blackberry-urile au fost primele telefoane care au beneficiat de un sistem push email, iar la acea vreme oamenii din mediul corporate (si nu numai) erau dispusi sa plateasca un abonament suplimentar de internet pe mobil pentru asta. Pe langa push email RIM a introdus si Blackberry Messenger (BBM) care-ti permitea sa trimiti mesaje securizate prin aceeasi extraoptiune de internet fara nici un alt cost, asa ca nu e foarte greu de inteles de ce serviciul a devenit foarte popular.

Dar deja de foarte multa vreme toate celelalte smartphone-uri iti ofera push email folosind etraoptiunea normala de internet fara alte costuri suplimentare, iPhone-urile vin cu iMessage care-ti permite sa trimiti gratuit SMS-uri oricarui alt iPhone atunci cand ai internetul activat si spre deosebire de BBM nu necesita nici un fel de activare, Whatsapp este o aplicatie care face acelasi lucru si este disponibila pentru majoritatea telefoanelor, etc.

Avantajele oferite de extraoptiunea Blackberry sunt disponibile acum pe orice terminal cu orice internet mobil, in ciuda acestui fapt RIM nu a renuntat la acest model de business, iar acum au impresia ca intr-o piata a smartphone-urilor in care competitia este foarte puternica si produsele concurente sunt foarte bune, noul terminal Blackberry se poate impune cu usurinta.

Nu stiu ce fumeaza Thorsten Heins dar vreau si eu. Daca isi dorea ca noul terminal sa aiba o sansa n-ar fi creat asteptari atat de mari, nu e greu sa fi impresionat de un smartphone nou, dar atunci cand te astepti sa fi convins intr-un minut poti fi usor dezamagit. Apple a schimbat regulile jocului cu primul iPhone da nici macar Steve Jobs nu a pretins ca te va convinge sa cumperi unul asa de repede.

Published in blackberry

2 Comments

 1. Nu stiu ce fumeaza nici cei care inca platesc bani grei pt produse Apple. Daca ai tinut in mana un galaxy 3 timp de 1 minut este de ajuns sa te convinga sa il cumperi. Din pacate produsele samsung incep sa depaseasca tehnologic produsele Apple dar din pacate incep sa depaseasca si preturile acestora din urma. Cat despre „blecberii” e probabil un telefon ce-l mai cumpara cei nepriceputi si care sunt entuziasmati de cantitatea de butoane intr-o lume a „touch-urilor”

  • RaduTanasescu RaduTanasescu

   In primul rand, produsele Samsung top tier (cum este S III-ul) au un cost similar cu iPhone 5, bani grei platesti pentru oricare din ele.
    
   Galaxy S III este un telefon bun, Android 4.0 incepe sa semene cu ce trebuie dar nu te lua dupa toate reclamele, tehnologic vorbind procesorul A6 de pe iPhone 5 e cel mai rapid si are un consum mult mai redus decat Exynos-ul de pe S III. E adevarat ca A6 nu e mult mai bun dar in nici un caz nu e depasit.
   Cat despre Android, imi place directia in care merge, dar mai e de lucru. Poti sa spui orice despre Apple dar incearca sa te joci si cu un iPhone 5, poate nu-ti place IOS-ul dar ca hardware se simte o diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami