Skip to content →

Ce faci daca „ai uitat” sa validezi cardul si te prinde controlul in RATB

Ni se intampla tuturor „sa uitam” sa validam cardul. Sau „sa uitam” sa punem credit pe el. Sau poate pur si simplu ne grabim si n-avem timp sa stam la coada. Oricare ar fi motivul o amenda RATB nu pica niciodata bine.

RATB
RATB

Daca vezi controlorul ca urca in mijlocul de transport in care te afli si blocheaza toate validatoarele, ramai calm, nu te panica si urmeaza instructiunile urmatoare:

Afis RATB
Afis RATB

1. Scoate telefonul din buzunar
2. Creaza un mesaj nou cu text-ul „A” (fara ghilimele)
3. Trimite-l la 7456
4. Ramai calm
5. Profit

Vei primi aproape instant un abonament valabil pe toata ziua si pe toate liniile, care te costa 9,6 RON. Daca mesajul nu a ajuns instant spune-i domnului controlor sa astepte o secunda pana gasesti sms-ul in telefon. In momentul in care va veni poti sa-l arati si totul va fi ok.

Costul e mare pentru o calatorie, dar e mult mai mic decat o amenda. Controlorul va intelege exact ce-ai facut, dar abonamentul e valabil pe toata ziua, de dimineata pana seara, indiferent de cand l-ai primit tu.

E foarte interesant ce-a facut RATB cu plata prin SMS si e foarte bine ca se gandesc la viitor si la diferite modalitati de plata. Eu unul ma grabesc tot timpul si unul din motivele pentru care riscam sa merg fara bilet era ca efectiv nu aveam timp sa stau la coada.

Published in sfaturi

6 Comments

  1. Gluga Gluga

    Dirty little helper sau Tips & Tricks for Riding the bus 😀

  2. Sorin Sorin

    Ar fi interesant cum arata un mesaj primit de la ratb. De la ce numar il primesti, care sunt informatiile din mesaj.

    • Uite aici. Am facut un screenshot. Vine de la 24536. Iti spune data in care este valabil, iti zice cat te-a costat si iti da codul unic al abonamentului (valabil doar pe ziua respectiva).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami