Skip to content →

Castiga o excursie in spatiu. Pe bune. Companie aeriana KLM are un concurs pentru toata lumea!

Compania aeriana KLM organizeaza un concurs care duce publicitatea intr-o noua era. Era spatiala. Dupa ce am privit cum Red Bull a trimis un om la limita stratosferei KLM ne ofera ocazia de a merge personal in spatiu.

KML Space
Castiga o calatorie in spatiu!

Concursul este foarte simplu si oricine, din oric tara, poate participa. In 4 zile de-acum KLM va lansa un balon cu helium din desertul Nevana (SUA) in stratosfera. Acesta se va ridica de la sol si va continua sa urce pana cand balonul o sa se sparga. Traiectoria balonului si altitudinea sa vor fi monitorizate pe GPS si vor putea fi urmarite de toti participantii la concurs.

Pentru a castiga o calatorie in spatiu nu trebuie decat sa ghicesti cat de sus va ajunge balonul inainte sa se sparga si unde il va purta vantul. Persoana care ghiceste cea mai apropiata locatie merge in spatiu.

Inscrierea in concurs se poate face pe pagina oficiala a concursului: space.klm.com. Va recomand sa va inscrieti, este probabil una din putinele sanse pe care le vom avea vreo data sa calatorim in spatiu.

Campania in sine este gandita si executata perfect. In toata activitatea mea de web designer nu cred c-am vazut un site facut asa de bine. Totul de la artwork la voce si pana la implementare este realizat impecabil.

Sugestii pentru altitudine si locatie:

Am facut si niste calcule. Teoretic un balon cu helium poate ajunge cam pana la 30 km altitudine. Balonul lui Felix (Red Bull) a ajuns la 39 km altitudine, dar era mult mai mare si mult mai sofisticat decat balonul KLM. Este posibil sa se ridice mai mult de 30 km sau mult mai putin, dar cred ca o sa fie cam pe-acolo.

Legat de traiectoria balonului nu pot sa calculez nimic. Este pur si simplu imprevizibila. Cel mai probabil balonul va exploda la cel putin 40 – 50 km de locul lansarii, dar este posibil sa devieze sute de km. Asta face concursul sa fie intradevar corect. Locul final in care se sparge balonul nu poate fi aranjat si nu poate fi prezis. Iar locurile alese de toti participantii sunt facute publice pe site.

Castigatorul va zbura la 103 km altitudine cu o nava spatiala. Imaginea pamantului de la altitudini asa de mari este incredibila. Astronautii care au fost asa de sus au raportat cu totii ca experienta te schimba definitiv.

Multa bafta! Defapt nu va urez bafta ca vreau eu sa castig 😉

Sursa: razvanpascu.ro

Published in promotii

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami