Skip to content →

Apple: schimbari in cea mai valoroasa companie IT de pe glob

In ultima vreme cateva nume grele in industria IT au parasit Apple, cu sau fara voia lor. Sunt voci care prevad inceputul sfarsitului pentru gigantul IT, mai ales de cand Steve Jobs nu mai conduce compania.

Scott Forstall fost senior vice president of iOS Software la Apple Inc.
Scott Forstall – fost senior vice president of iOS Software la Apple Inc.

Image credits: David Paul Morris – fotograf Bloomberg 

Dintre oamenii care au plecat Scott Forstall, omul care a condus divizia de IOS (sistemul de operare de pe iPhone si iPad) este probabil cel mai important. Nu cu foarte multa vreme inainte de plecarea lui Apple a lansat iPhone 5 impreuna cu IOS 6 (noua versiune a sistemului de operare) in care Apple a renuntat la hartile Google (Powered by Google Maps) si a lansat propriul sau serviciu.

Bineinteles ca hartile Apple nu au fost (si nu sunt) la fel de bune ca hartile Google, dar pe langa lipsa de locatii, drumuri si obiective hartile Apple au fost lansate cu o multitudine de erori, multe poduri pareau daramate, unele cladiri se inclinau periculos si anumite  monumente apareau distruse si contorsionate. Gizmodo a numit ironic update-ul iOS6pocalypse (apocalipsa IOS 6) glumind pe seama faptului ca hartile Apple arata de parca ar fi venit sfarsitul lumii.

Reactia Apple nu a intarziat sa apara, in foarte scurt timp pe site-ul Apple a aparut o scrisoare deschisa prin care Tim Cook (CEO Apple, „urmasul” lui Steve Jobs) isi cerea public scuze tuturor clientilor Apple pentru starea deplorabila in care se aflau (si se afla) hartile.

Tinand cont de faptul ca Scott Forstall a condus divizia de IOS multi cred ca a parasit Apple deoarece a refuzat sa semneze scrisoarea deschisa. Scott Forstall este cunoscut ca fiind o persoana impulsiva, nefiind foarte diferit de Steve Jobs cu care a lucrat inca dinainte ca Jobs sa se intoarca la Apple. Multi il considera arhitectul din spatele IOS-ului, iar IOS impreuna cu liniile iPhone si iPad reprezinta cele mai de succes produse al companiei.

Sunt voci, printre care si Michael Lopp (fost senior engineer la Apple), care sustin ca plecarea lui Scott Forstall reprezinta inceputul sfarsitului. In toate companiile, fie ele mari sau mici, succesul este de multe ori adus de o mana de oameni. Indiferent de bugetele alocate pentru cercetare si dezvoltare produsele de succes se nasc din pasiunea si munca a catorva oameni care sunt dispusi sa-si riste cariera pentru o idee in care cred. Scott Forstall este unul dintre acei oameni si ultimul din companie care inca facea treaba „Steve Jobs Style”.

Published in apple

3 Comments

  1. Vlad Badoiu Vlad Badoiu

    Din cate am citit noua conducere urmareste sa elimine din firma pe cei cu trasaturi de personalitate „indezirabile”, gen aroganta etc. Mare tampenie. O sa vedem in timp cat de grava e treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami