Skip to content →

Ai o problema cu Apple? Da-i un email lui Tim Cook!

Steve Jobs raspundea la email-uri. Adresa lui, [email protected] nu era chiar secreta si oricine putea sa-l contacteze. Bineinteles ca nu avea timp sa le raspunda la toate email-urile, dar daca aveai noroc sa dea peste mail-ul tau, si daca reuseai sa-l intrigi sau sa-l impresionezi, puteai sa primesti un raspuns. Gasiti email-uri de la Steve in arhiva acestui site (si multe altele).

Tim Cook Apple CEO
Tim Cook Apple CEO – Sursa photo: finance.yahoo.com

Raspunsurile erau scurte si la obiect. Steve n-avea timp sa fie protocololar sau sa-si faca griji in legatura cu impactul pe care-l pot avea email-urile lui daca ajung in presa. Instinctiv stia cum sa raspunda fara sa puna Apple in pericol si fara sa se ascunda in spatele unor termeni juridici complicati.

Foarte multi oameni au fost impresionati de acest comportament. Nici un CEO de companie mare nu raspunde cu regularitate la email-urile primite de la oamenii de rand. Cand Tim Cook a preluat conducerea Apple, foarte multi s-au intrebat daca traditia de a raspunde la email-uri va fi dusa mai departe. Pana la urma era obiceiul personal al lui Steve Jobs, nu politica Apple (eu cred ca era chiar una din activitatile lui preferate).

Adresa lui Tim Cook este la fel de usor de gasit: [email protected] si aparent noul CEO citeste email-urile primite din afara companiei. Au aparut cateva raspunsuri de la Cook de cand a preluat compania. Unul aici, altul aici, inca unul aici si intr-un final aici.

Din pacate toate sunt la fel. Aparent Tim Cook raspunde la felicitari, dar intrebarea este daca raspunde si la critici. Steve avea obiceiul de a adresa orice tip de email, fie ca era vorba de un client suparat sau pur si simplu intrebari tehnice. Tim Cook pare a fi la fel de criptic si retinut in email-uri cum este si in declaratii. Intr-un interviu, pe care Tim l-a acordat recent in niste conditii stricte, puteti sa vedeti cum reuseste sa evite absolut orice raspuns pe care nu doreste sa-l dea.

Deci, daca aveti vreo suparare cu Apple puteti sa-i trimiteti un mail lui Tim Cook 🙂 probabil ca nu va raspunde, dar sunt sanse mari sa-l vada. Aveti sanse mai mari sa primiti un raspuns cu felicitari.

Chiar daca Tim este mai retinut in raspunsuri, tot este de apreciat faptul ca macar citeste email-urile primite.

Asa ca nu ezitati sa-i scrieti: [email protected]

Published in apple

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami