Skip to content →

Administratia americana refuza sa construiasca un „Death Star”

In Star Wars, populara serie SF creata de George Lucas, apare la un moment dat Death Star-ul: un laser imens de dimensiunea unei luni care poate distruge o intreaga planeta. Eroul filmului, Luke Skywalker, distruge Death Star-ul cu o singura navuta minuscula profitand de o vulnerabilitate imensa a masinariei. Multe glume s-au facut pe tema asta. Pana la urma, de ce ai construi un laser imens care are o vulnerabilitate atat de usor de exploatat?

Death Star
Death Star

Acelasi lucru se intreaba si Casa Alba. In cadrul unui experiment social, administratia a deschis un sistem de petitii online prin care cetatenii Statelor Unite pot sa comunice cu guvernul american. Daca suficienti oameni semneaza o petitie, administratia trebuie sa o ia in considerare.

Pe langa tot felul de cereri serioase a aparut si o petitie cerand guvernului american sa construiasca faimosul Death Star (chiar daca in acest moment tehnologia de acest gen este pura fictiune). Petitia a adunat un numar ridicol de mare de semnaturi si, dupa multa atentie primita din partea presei, administratia a trebui sa raspunda.

In mod normal te-ai astepta la un raspuns de genul: „este vroba de o petitie facuta in gluma, guvernul raspunde doar la probleme serioase”, dar raspunsul a fost unul creat exact in spiritul petitiei. Adica tot in gluma.

Casa Alba alege sa nu construiasca un „Death Star” deoarece:

– Costul proiectului este estimat la 850,000,000,000,000,000 USD, administratia doreste sa reduca deficitul bugetar
– Casa Alba nu este deacord cu aruncarea in aer a unor intregi planete
– Death Star-ul are un defect de proiectare major care poate fi usor exploatat

Pentru cei care vor fi inevitabil dezamagiti de raspuns, administratia mentioneaza faptul ca S.U.A. a contribuit decisiv la dezvoltarea statiei spatiale internationale, aflata in acest moment in orbita pamantului.

Raspunsul oficial al Casei Albe poate fi citit aici.

Reactia lui Darth Vader nu a intarziat sa apara:

Se pare ca forta este puternica la ei 🙂

Sursa: Tech Crunch

Published in fun internet

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitnami